maanantai 4. huhtikuuta 2016

Mutageeni

Lintujen laulussa on paljon geneettistä. Eli ne eivät joudu opettelemaan laulujaan. Tämä johtaa mielenkiintoisiin mahdollisuuksiin. Kuvitellaan maailma jossa geenimanipulaatiota käytettäisiin paljon ja jossa siihen olisi totuttu. Ja oltaisiin taitavia. Saataisiin jalostettua ties minkälaisia lintuja. Ne voisivat laulaa mitä tahansa. Kuin biologiset gramofonit tai keisarin ei-mekaaniset satakielisoittorasiat.

Itse voisin kuvitella vaikka sellaisen kaulushaikaratyylisen linnun joka laulaisi "Suvivirttä". Ei sanoilla vaan sellaisella lintuäänellä. Huuto olisi hyvin kaulushaikaran äänen kaltainen. "Suvivirsi" lauluna varmasti miellyttäisi monia. Ateistit toki kenties tekisivät itsemurhaa sen linnun kosiomenoaikoihin. (Joka geenimanipuloitaisiin kesäloman alkuun, luonnollisesti.) Mikä tiemmä miellyttäisi monia myös joten kenties se ei olisikaan niin paha asia. Olisi kulttuurisesti merkittävä laululintu. Sen surmaamisesta saisi varmasti isot sakot ja sen kannan karsiminen nähtäisiin hyökkäyksenä kristinuskoa vastaan!

Tälläistä mietin minä. Mutta sinä tietenkin et puolustaisi Suomen kulttuuria vaan geeniopettaisit lintuja laulamaan jotain Nickelbackia. Sellainen keljuus olisi sinulla mielessä heti kun vahtivan silmä välttäisi! Kun valvonta hölläisi niin heti tulisi mutageeni!

Ei kommentteja: