tiistai 22. joulukuuta 2015

Kirkkoa polttavat kristiaanit ja muuta erikoista islamkriittisyyttä

Tikkurilan Seurakunta antoi potkut nettikirjoittelun vuoksi. Tai siis antoi väliaikaisen vapautuksen töistä. "Työntekijä on toistaiseksi vapautettu tehtävistään" Syynä oli se, että turvapaikanhakijoille oli järjestetty puurojuhla. "”Syljen niiden puuroon”, ”Joku hartaus niillä... Poltan sen kirkon”, ”Saatana yksikään mutiainen tulee sanomaan mitään”." Tämä työtehtävistä vapauttaminen on kyseisen papin puolella sitten koettu vapauden vastaisena. "”Nehän oli vain kirjoituksia!” työntekijä vastasi HS:lle puhelimitse tiistaina kirjoituksistaan ja niistä syntyneestä kohusta. ”Mä saan ryhmään kirjoittaa mitä mä haluan. Niin moni muukin tuolla kirjoittaa mitä vaan”, hän sanoi."

Mielenkiintoista oli, että pappi oli saanut tukea. "Rajat kiinni" -ryhmässä kehuttiin lausujan rohkeutta. Joka kertoo siitä minkälainen eettisyys noilla ihmisillä on. Jos ajatellaan että minä menisin vaikka johonkin aikuisten kerhoon asenteella "syljen heidän ruokaansa, naulaan ovet kiinni ja tuikkaan koko paskan tuleen" ja tätä kutsuttaisiin rohkeudeksi, niin olisi kyllä melko omituista rohkeutta. Tämänlainen asenne on tietenkin takana perinteitä kunnioittavien kansallismielisessä joulussa ollut tänä vuonna muutenkin.

Samalla on täysin selvää että kyseessä ei ole islamviha. Samoin on turhaa sanoa että "ei oo rasismia". On turhaa selittää mistään "islamismista". Jos menevät kirkkoon eivät ole moskeijassa. Jos ovat seurakuntatoiminnassa yhteydessä eivät ole ISIS -musulmaaneja. Intoilu ja kehuilu näille toimille näyttävät mistä on oikeasti perimmiltään kysymys ja mikä on vain PR -retoriikkaa. Kun sanat ja teot ovat ristiriidassa, herää kysymyksiä. Tai oikeastaan ne loppuvat. Kristillisessä kirkossa seurakuntatoimintaan osallistuvien vastustus kertoo että kysymys on heidän alkuperästään eikä mielipiteistään tai vakaumuksestaan. (Ei sillä että se tekisi asiaa yhtään oikeutetuksi.)

Onkin totta, että tuontyylisiä asioita sanotaan usein, niin yleisesti, että se on jonkinlainen maan tapa. En kuitenkaan tiedä miten ne ovat "vain kirjoituksia". Saku Timonen kirjoittikin sananvapauden lakipuolesta. Unohdetaan että perustuslaki takaa tietyt oikeudet ja vaikka tuollaisia tappofantasiointeja ei ennakkosensuroida, niistä voi kuitenkin tulla jälkikäteen rikosseuraamuksia. Jotkut teot on kriminalisoitu. Esimerkiksi se, että mafiapomo uhkaisi tappaa jonkun perheen, niin uhkailu on "vain sanoja" vain hyvin todellisuudesta vieraantuneissa määrittein. "Yhteistä näille kaikille kriminalisoinneille on, että ne on tehty perustuslain oikeutuksella. Ne ovat juuri niitä seuraamuksia, joista kenenkään ennakolta estämättä ihan tolkuttomia kirjoittava saattaa päästä osalliseksi." ; Kyseisen kirkon palkollisen kohdalla haluankin nähdä että joku yrittää sanoa että polttaa työpaikkansa kun siellä on ihmisiä sisällä. Ja tekee tämän julkisesti ja näkyvästi. Ja katsotaan kauanko hän saa jatkaa töissään.

Toki tämä yritys kiertää vastuusta on tuttu. Mutta jotain uuttakin on. Silloin kun minä olin seurakunnan ja uskovaisten yhteydessä enemmän ei ollut internettiä. Silloin asioita sanottiin päin naamaa. Näiden dokumentointi oli hyvin vaikeaa. Uhattuna tuon tyyliset "juttujen heittelijät" vain kiistivät sanoneensa mitään. Koska on aivan eri asia uhitella ilman seuraamuksia ja ajatella olevansa sananvapauden airut kuin kantaa vastuuta sanomisistaan ja olla sananvastuun piirissä. Ennen vanhaan ihmiset tekivät noita somehuuteluita ja koska ihminen oli syytön kunnes toisin todistettiin heille ei voinut tehdä yhtikäs mitään. Sitä saattoi tehdä kaikenlaista ja päästä eläkkeelle hymyillen, itsekorostaen sitä miten nuorten seura on pitänyt hänet niin nuorekkaana. Nykyään maailma on parempi

Olen jopa iloinen. Kun Sakari Timonen kirjoitti tästä, hän nosti esiin myös sen että vastuuseen joutuneet uhittelijat jäävät hyvin yksin ja ilman tukea. "Se kaikkein suurin hämmästys näille sananvapauden sankareille näyttää kuitenkin aina tulevan siitä, että seuraamuksia saanut jää yksin. Kaikki samanhenkiset kannustajat luikkivat tiehensä ja korkeintaan murisevat jotain odotettavissa olevasta kansannoususta ja suvakkien rankaisemisesta. Mitään konkreettista apua heiltä ei saa." Ennen tämä yksin jäämisen kokemus oli tarjolla vain tälläisten uhittelija-laukoja -pappien uhreille. Noiden uhittelijapappien tuleekin jäädä yksin. Mielellään ilman mahdollisuutta rippiin, anteeksiantoon tai edes yhteen ainoaan ystävään. Nuo todellakin ansaitsevat sen kaiken.

Asian tiimoilta on puolustauduttu viittaamalla "Synnitön heittäkööt" -konseptiin. Aivan kuten tämä kristillisesti koulutettu pappina toimiva oli itse oppinut niiden kivien viskelemisestä. Kun ei hänen tasoisensa osaa niin miksi vähemmän koulutetut. Miksi ei-kristityt välittäisivät. Kun hän ei osaavana kristittynä välitä? Mutaan vaan tämä pappi. Halveksittakoon kaikkea mitä hän pitää Pyhänä. Tosin eihän Pyhällä ole tuollaisille papeille tietenkään mitään merkitystä. Kuten tuo "synnitön heittäköön" -ironia demonstroi. Että halveksittakoon vain häntä yksilönä ilman mahdollista eheytymiseen. Ikuisesti. Aamen!

3 kommenttia:

Napoleon kirjoitti...

Kirkonpolttokandidaatti ei sentään ole pappi, paitsi ehkä oman kulttinsa piirissä; Tikkurilan seurakunnan mukaan hän on vahtimestaritehtävissä. Muuten oikein miellyttävä tapaus ja kirjoitus. Ihan joulun tunnelmaan pääsin iloitessani tämän aikamme sankarin työsuhteen katkosta. Toivottavasti nauttii joululahjastaan.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Hyvä että ollaan tarkkoja titteleistä. Papin karisma muuttaa sävyä hitusen kuitenkin.

Minäkin oikein herkistyin. Toivottavasti joululahjansa kestää kauas tulevaisuuteen.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Itse puurovierailu oli hieno ; "Eräs nuori mies tulee näyttämään puhelimensa ruutua ja sitä, kuinka hän oli syöttänyt käännösohjelmaan lauseen "rakastan kristinuskoa".; Että tälläisiä ISIS -äärimuslimeita joilta maata pitää taas suojella. Koska onhan heillä se ÄLYPUHELIN!!!!!!!