tiistai 12. toukokuuta 2015

Sottamies ilmoittautuu ; Eli "parhaalla mahdollisella tavalla"

Sain kuuluisan reserviläiskirjeen. Siinä on hauska maininta "Kun ylläpidät sekä ammatillista että sotilaallista osaamistasi ja fyysistä toimintakykyäsi puolustusvoimat pystyy sijoittamaan Sinut parhaalla mahdollisella tavalla." Lausunto on kiinnostava koska kirje on asevelvollisuusrekisterin henkilökohtaisia tietoja. "Liitteestä näet tietosi ja sodan ajan tehtäväsi" sanoo itse lappukin.

Sillä harjoittelenko rauhan aikana vapaa-ajallani ammuntaa tai ei ei ole tässä vaikuttamassa. Armeija ei - ainakaan toivon mukaan - vakoile joka ikistä reserviläistä niin että tietävät kaiken mitä he tekevät vapaa-ajalla. Ja vaikka vakoilisivatkin niin se suomen armeija joka minulle on tuttu tuskin kykenee kovin kokonaisvaltaisa jokaista sotilasta koskevaa analyysiä asiasta tekemään.
1: Jumalauta siinä että saitte minulle ruokaa byrokratiavirheen jälkeen leirille vaati kaksi viikkoa. Leiri kesti viikon. Kiitos muuten siitäkin! Toki tiedän että "byrokratiavirhe" johtui siitä että minut pikaliitettiin ylimääräisenä leirille koska vittuilin upseerille päin naamaa enkä virallista hierarkiaa noudattaen. Mutta luulin että se leiri oli se rangaistus, ruokajuttu oli vain virheilyä teiltä ja sen vuoksi teidät pitäisi passittaa Siperiaan pakkoleirille epäupseerimaisesta käytöksestä, omilla logiikoillanne. Minun logiikallani Teidät pitäisi myös jättää sinne. Tuonlaiseen havaitsemaani kyvykkyyteen pystyvä taho ei kuitenkaan mitään kovin kummoisaa tiedustelua voi tehdä, ei edes oman maan kansalaisista rauhan aikana. Ja se kyllä paistaa siinä miten vähän personifiointia reserviläiskirjeeseen olikaan ladattu. Teillä ole hajuakaan minun fyysisestä kunnostani. Toisaalta ilmeisesti armeijan logiikalla teillä on haju koska te voitte määrätä niin. Aivan kuten aaseista saa hyviä vetohärkiä siten että auktoriteetti komentaa ne sellaisiin tehtäviin.

Joka tarkoittaa sitä että "parhaalla mahdollisella tavalla" saa uuden merkityksen. Sellaisen kiertomerkityksen joka on armeijassa tavallista. Sellaisella jossa ei tapeta ihmisiä vaan tuhotaan vihollisen elävää voimaa ja tuotetaan oheistappioita.

Se sanoo lähinnä sen, että jos harjoittelee ammuntaa ja fyysistä kuntoa ja taistelutaitoja on suuremmat todennäköisyydet että ei kuole siinä paikassa jonne armeija joka tapauksessa määrää. Olisitte voineet siellä pääesikunnassa sanoa tämän minulle ihan suoraan. Minä kyllä kestän. Etenkin kun selkeästi tässä oikein ollaan "suhteita parantamassa" henkilökohtaisella kirjeellä ja kaikkea. Tietäisitte tämän jos olisin muuta kuin luku paperissa.

Ei minua haittaa kuolla rintamalla. Jossain sitä kuolee kuitenkin. Olisi kuitenkin miellyttävää jos edes teeskentelisitte tekevänne jotain byrokraattiretorikkojen "ei-ei -valehtelua". Olin erehtynyt että maailmassa ja minussa olisi kunniaa sen verran että luoti omassa henkilökohtaisesa päässä olisi edes tämän arvoinen. Mutta silti, kiitos jo etukäteen siitä luodista. Tehoaa tiettävästi elämäntuskaan paremmin kuin mikään panadoli.

Ei kommentteja: