keskiviikko 6. toukokuuta 2015

ID ja ihmisistä viestintä

"The Skeptical Zonessa" on kiinnitetty huomiota (ID)kreationistien viestintään. Erityisesti siihen miten ihmisiä kuvataan. Esimerkiksi nousee Walter Veith. Esiin tulee miten tärkleää on että Wikipedia -artikkeleihin on esimerkiksi kirjoitettu kääntymiskertomus. Huomattavaa on että wiki mainitsee asian muodossa "his young son fell seriously ill and recovered". Tässä yhteydessä ei ole ilmeisesti kreationistien tavoitteiden mukaista korostaa sitä että tämä on "a euphemism for Veith’s claim that his son was demon oppressed or possessed." Vaikka tämä on se mitä Veithin omista sanomisista tulee esille. Toki wikipediaa voi kirjoittaa kuka tahansa. Mutta on kiinnostavaa että viestintään panostetaan. Ja eri lähteissä korostetaan mielellään eri puolia.

Keskusteluosoissa tulee sitten esiin muutakin Salvador Cordova esimerkiksi nousee puolustamaan Caroline Crockeria josta on esitetty hyvin erikoisesti muotoiltua viestintää. Hän korostaa että Crocker ei ole manipulatiivinen vaan on rehellinen. Samoin hän korostaa että Crocker ei ole opettanut asiattomasti evoluutiota. Huvittavaa onkin, että kommenteista löytyy hänen asialliseksi kutsumansa opetusmateriaali. (Jota on toki levitelty muuallakin.) Sen valossa ei voi sanoa muuta kuin että uskottavin selitys on nimenomaan se, että hän oli ensin opettanut asiattomasti ID:tä ja sitten kun häntä oli syytetty tästä hän ei halunnut vaikeuksia vaan huomiota ja valehteli tästä. ID tarvitsee marttyyreitä mutta ei rikollisia joten Cordova mielellään PR -tukee ihmistä joka ei tosiasioiden valossa niitä voi ansaita.

Lisäbonusta tulee tietenkin siitä, että Crockerin aineistossa on hauska kohta jossa ID:tä tukee tiedemies. Kommenteissa naualtaankin asia esille seuraavalla tavalla ; "I especially like the gratuitous appeal to false authority in her quoting (supposedly) “Werner von Braun (rocket scientist)”. I do wonder why the slide did not say “Werner von Braun (Nazi party member, used slave labor to make rockets that targeted civilians)”" Sillä jostain syystä ID -piireissä on tärkeää kerätä tukea ID:tä tukevista tiedemiehistä. Mutta samalla he haluavat liittää natsikytköksiä evoluutioteorian puolelle sillä jos natsit kannattavat jotain niin tämä ideologia on pahuutta ja huonoa tiedettä. Joka sitten kattaakin loput ID -piirien halusta kuvata kannattajiaan ja vastustajiaan.

Ei kommentteja: