perjantai 8. toukokuuta 2015

Kuvitellaan

Kuvitellaan että on henkilö joka on heteroseksuaali. Hän kävelee kadulla toisen heteromiehen kanssa. He tiedostavat että jos he kävelevät käsi kädessä, se ärsyttää ihmisiä. Lisäksi se ärsyttää oikeita ihmisiä, sellaisia jotka ansaitsevat ärsyyntymisen tunteensa.

Kuvitellaan että tämä johtaa oivallukseen siitä että jos ihmiset provosoituvat siksi että näkevät pikkuasioissa syviä ideologisia yhteyksiä, kuten vaikkapa näkevät fedorahatuissa sovinistista viestintää, he todella ansaitsevat ärsyyntymisen tunteensa. Ja että tämä kokemus on hauska provokaattorilla, koska hän ei ota itseensä kun muut tekevät omia tarpeettomia tulkintojaan asioista.

Kuvitellaan että tämä yhdistyy siihen ajatukseen että ihmisiä ei voi monestikaan argumentoida muuttamaan mieltään. Jolloin valistushenkiseen argumentoinnin asenteeseen ei ole tarvetta. Kuvitellaan että tämä toivottomuus yhdistyy periaatteessa joviaaliin asenteeseen jossa vaikka ihmisiä voitaisiinkin argumentoida rationaalisesti niin kenties tämänlaiseen käännyttämiseen ei olisi itse asiassa syytä, tarvetta tai eettistä oikeuttamista.

Lopputuloksena on trolli. Täysverinen katumaton trolli.

2 kommenttia:

Jklak kirjoitti...

Tiina Rosenberg fedorahatussa ja kravatissa on trolli.....

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Rosenberg on trolli, halusi tai ei.