keskiviikko 6. elokuuta 2014

ISIS oli kun sua teki

Ajattelin perustaa itselleni agnostikkovaltion. Vaikka nimellä HORUS, koska tämä jumala tuhoaa vihollistensa kivekset. (Agnostikoilla ei ole jumalia ja tuo on egyptin jumala mutta so not. Ei anneta tämänlaisten kuriositeettien haitata.) Kristityillä on ollut ties mitä uskonvaltioita, islamisteilla totaalisia teokratioita ja atesititkin ovat päässeet yrittämään. Heillä on taustalla noitavainoja, shariajulmuuksia ja stalin. Agnostikoilla on puhtaampi rekisteri. Ansaitsemme kyllä tilaisuuden.

Hiton hieno virallinen
lippumme. Itte tein!
Tälle sitten lippuvala!
Perustan valtioni tähän entisen Keravan kulmille. Maani löytää helposti kun etsii IRR-TV -kanavan tiloja ja eksyy kaksi korttelia. Tätä tarkoitusta varten varustin maani ytimeen mutakuopan, jonka reunat ovat valtiomme rajat. Lupaan jokaiselle mutakuoppaani muuttavalle apua. Tarkalleen ottaen tylsytettyjä voiveitsiä. Pian niiden tueksi saamme sitten toisen ääripään aseita, ydinpommeja, likaisia pommeja, kenkäpommeja, autopommeja, internetpommeja ja pommipommeja. Meillä on pirun tyylikäs tunnuskin. Tunnus jonka muotokieli nojaa klassiseen arvostettuun perinteeseen joka kelpasi muun muassa Oulun seurakunnan nuorten aikuisten "elossa.fi" -sivustolle.

Odotan että moni nuori erkaantuu hyvinvointivaltiosta ja ryhtyy tekemään mutakuopassa sitä mikä parasta on. Eli hakkaa satunnaisia ohikulkijoita ja käyttää ahkerasti maamme virallista infrastruktuuria. Muun ajan ryvemme mudassa ja kiillotamme paskaa ja harjoittelemme maamme virallisen ifrastruktuurin käyttöä. Odotan että kaikki teknologistuneessa työttömyyskorvauksien ja muiden etujen parissa kasvaneet nuoret tungeksivat maahani. Maahan jossa ei ole edes WiFiä, ellemme sitä varasta naapurimaamme Suomen paikallisen McDonaldsin asiakasliittymästä. Mutta mitäpä sillä tekisikään ilman kännyköitä? Ja maamme ainut kännykkä on pommikännykkä?

Ei. En ole tekemässä tätä vakavissani.

Täsmennys on kenties tarpeen sillä mikrovaltion perustaminen on kuitenkin aika helppoa. En kuitenkaan ole tekemässä tätä sen vuoksi. Esimerkissäni oli "parodiallinen mikrovaltio". Jotain jonkalaista en suunnittele, lähinnä sen takia että en ole aivan totaalisen seinäkellolumiukkotasoisesti seonnut ja muutenkin mielenvikainen tasolla joka ylittää ihmisen - ja todennäköisesti kaikkien kuviteltavissa olevien kaikkivoipaisten Jumalienkin - käsityskyvyn. Tottakai ajatus on hiton typerä idea.

Mutta tosiasiassa se ei ole kaukana todellisuudesta. ISIS -järjestö julistautui itsenäiseksi kalifaatiksi. Ja ISIS on tehnyt maan hallintoa koskevat asiansa suunnilleen tällä tavalla. "Raivon Ensyklopedia" kuvasi sivistyneeseen tyyliinsä paljon siitä miten kalifaatin rakentajista on tietämisen arvoista. (Siellä esitetään myös kalifaatin "virallinen lippu" joka on tekeleenä samaa taattua taiteellista laatua kuin oma lippunikin. Tosin oma lippuni on silti jotenkin hienompi. Erimieliset ovat yksiselitteisen väärässä.)

Tästä kaikesta naurettavuudesta huolimatta ISIS on saanut ajan kanssa kompetenssia. Ja se näkyy myös Suomen mediassa. Suomalainen on jopa järjestön propagandavideossa asti. Hänet on tunnistettu poliitikon pojaksi. Tämän lisäksi Suomalainen ISIS näkyy myös maailman merkittävimmässä paikassa, facebookissa, jossa on esiintynyt jihadin kannattamista ja uhkailua. SuPo, tuo ratakadun mainio kahdenkeskisten keskustelutilaisuuksien järjestäjä, on ilmoittanut että taisteluihin lähteneitä ISIS -radikaalien määrä on kasvussa ja yllättävän suuri. Luku on suunnilleen nelisenkymmentä. Eli määrää on suuri, hyvistä oloista on lähdetty ja taisteluun ollaan valmiita ja halukkaita.

Eihän näistä enää edes voi tehdä pilaa. Olisin surullinen siitä että nämä ihmiset menevät haaskaamaan elämäänsä ja nuoruuttaan kuolemalla taikauskoisen harhaopin (lue:uskonnon, minkä tahansa uskonnon) ja seikkailunhalun vuoksi. Mutta en kykene. Itse asiassa jos ihmisen etiikka ja kognitio on tuota luokkaa, olipa kyse sitten islamistista tai kristitystä kreationistista, niin on hyvä että lähtevät jonnekin muualle purkamaan aggressioitaan ja toteuttamistarvettaan. Jos on tuollaista sanottavaa, on aivan positiivista että menee tekemään sen jonnekin sellaiseen paikkaan missä minä en ole. Ikävämpi asia on se että (a) tämänlaiset ihmiset eivät lähtisi ja (b) jos he seikkailujensa jälkeen yrittävät tulla takaisin.

Toivotan heille kuitenkin enimmäkseen hyvää onnea valitsemalleen tielle kohti sitä mutakuoppaansa jossain itsekyhätyssä säälittävässä paskastanissa joka ei ole viitsinyt validoida valtaansa . Ainakin heillä on maailman säälittävin ja rumin törkylippu joka tukee heidän maailman säälittävintä valtioyrityskyhäelmänsä yleistä henkeä täydellisesti. Sellaiseen tarkoitukseen se onkin juuri sopiva ja oikeanlainen. Kansalaistensa näköinen lippu.

Ai että uskonnottomat sekulaaripaskat harrastavat fatwaenvyä? Aijaa? Mielenkiintoista. Painukaa tekin jonnekin mutakuoppaan jossain mahd. kaukana.

1 kommentti:

Tom Kärnä kirjoitti...

Lempikirjailijani oli aikoinaan sanonut, että hänen mielestään lapsia ei pitäisi ollenkaan kapaloida, vaan ne pitää tuhota. Tuli ihan vaan mieleen tästä "Islamilaisesta valtiosta".

Sen lippu on kyllä eri vängän näköinen.

Olisit kuitenkin oman lippusi kuvan editoinut jonkin verran isommaksi.