tiistai 12. elokuuta 2014

ID -tuki

Poen laki on internetsääntö jonka mukaan äärimielipiteitä on lähes mahdotonta erottaa parodioista. "Ilman ilmiselvää huumorin ilmausta on mahdotonta tehdä parodiaa äärimielipiteistä tai fundamentalismista ilman, että joku erehtyy luulemaan parodiaa vilpittömäksi mielipiteeksi." Osa pitää tätä osoituksena siitä että fundamentalismi ja äärimielipiteet ovat ns. ylittäneet parodiahorisontin. Eli muuttuneet niin naurettaviksi että niistä ei enää voi edes laskea leikkiä. Toinen ääripää taas löytyy Jonathan Haidtin näkemyksessä jonka mukaan konservatiivit erottavat liberaalien parodian liberalismista paremmin kuin liberaalit erottavat konservatiivien parodian konservativismista.

Olipa asia kummin tahansa, niin itse törmään pääasiassa sellaiseen fundamentalistien materiaaliin jota ei voi erottaa vitsistä. Minäkin, kenties konservativismini vuoksi, erotan helpommin liberaalit parodiat liberalismista. Kenties liberalismi ei ole ylittänyt parodiahorisonttia. Mutta pääasia on se, että minä en kuollaksenikaan kykene erottamaan onko "Laverdaduniversal" vitsisivusto vai ei. Saatanan juonet paljastava sivusto kun sanoo alalaidassa että "Eräänä iltana loppuvuodesta 2006 kun aloitin hahmottelemaan tätä sivua tietokoneellani, seuraavana aamuna koneessa ilmeni vakava ongelma Windows-käyttöjärjestelmässä, kone uudelleenkäynnistyi ja päätyi ikkunaan josta ei enää päässyt eteenpäin. (Sinä aikana kun olen kirjoittanut näitä sivuja parin viime vuoden aikana Windows järjestelmä on jouduttu lataamaan 2 kertaa uudestaan vastaavien ongelmien takia.) Nyt kuitenkin koin vahvasti hengessäni että tämä on osa henkistä sodankäyntiä. Voitelin keskusyksikön öljyllä ja julistin Messiaan Jeshua Ha Mashiaan nimessä ja veressä voittoa, tukeutuen Raamatun Sanaan ja siihen auktoriteettiin jonka sain syntyessäni uudesti Pyhän Hengen voimasta. Tämän jälkeen kun avasin koneen, kyseinen, eikä mikään muukaan ongelma toistunut enää kertaakaan!" Tämänlainen ID -tuki on nimenomaan jotain jonka tapaisia olen tottunut kuulemaan "vakavahenkisiltä kristityiltä joiden rinnastaminen kristinuskon parodiaan eli pilkkaan on loukkaavaa".

Toki kun sitten toisaalla luen että Torinon käärinliina EI ole ihme EIKÄ se ole väärennös, niin onhan se joka tapauksessa hillitöntä. "Sananda Immanuel väittää/myöntää että Sanat Kumera on hänen isänsä - Sanat Kumera on toinen nimi Saatanalle." ... "Torinon käärinliinassa oleva kuva ei ole Jeesuksen, vaan Sananda Immanuelin! Jumala ei tahdo uskomme perustuvan kuviin, vaan Hänen Sanaansa! Käärinliina on babylonialaisen roomalaiskatolisen-kuvien- ja riivaajienpalvontakirkon kautta tullut Saatanan taidokas harhautus, jolla ihmisiä yritetään saada uskomaan (ja on saatu uskomaan) valheeseen, että Sananda on Jeesus. Mutta kun ei ole!"

Mutta johonkin voi kuitenkin aina luottaa. Kuten siihen että huuhaan määrä ei ole sukupuolittunutta, mutta laatu on. Shermer on kertonut kirjassaan "Why do people believe in weird things" että naiset kannattavat esoteerisia henkiasioita, eli uskovat kummituksiin, horoskooppeihin, homeopatiaan ja vastaaviin. Miehet taas hurahtavat helposti erilaisiin salaliittoteorioihin, kuten juuri illuminatiin, kemikaalivanoihin tai Saatanallisiin merkkeihin. Esimerkiksi tuon kirjoittajan nimeä ei tarvitse tietää, että voi sanoa sen olevan miehen käsialaa.

Ei kommentteja: