keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Uimapuku, alusvaatteet ja pyyhkeitä blogistille

Tänä vuonna on ollut jo aika lämpimiä päiviä. Tämän vuoksi olen nähnyt ihmisiä uimapuvuissa. Uimapukuihin taas liittyy hämmentävä tilanne ; Jos nainen on bikineissä tai uimapuvussa ulkona, hänen näkemisensä ei ole kiusallista. Mutta jos sama nainen on alusvaatteissa, jopa enemmän peittävissä alusvaatteissa, tilanne tulkitaan helpommin tirkistelyksi.

Täsmälleen sama on miehilläkin. Vielä irvokkaammin. Speedoissa mies on varsin vähän verhottu. Boksereissa ja pitkissä kalsareissa peittyy paljon enemmän. Kuitenkin jos miehen näkee kalsareissa, siinä on jotain henkilökohtaisempaa.

Mukana on ainakin ajatus katseen kohteeksi suostumisesta ja jaosta julkiseen ja yleiseen tilaan. Uimapuku on tarkoitettu julkiseen tilaan, joten siihen liittyy oletus siitä että jos on sellaisessa ulkona niin on suostunut katseen kohteeksi. Alusvaatteet taas liittyvät kontekstiltaan enemmän riisuuntumiseen ja pukeutumiseen. Joka jostain syystä tehdään pukukopeissa eli huomattavasti privaatimmassa tilassa.

Mutta pyyhkeet. En tiedä mitä niiden kanssa tulisi tehdä. Huomasin tämän koska jouduin tilanteeseen jossa minut hyvin tunteva (mutta ei kanssani intiimissä yhteydessä oleva) nainen kipaisi hakemaan asioita pyyhkeessä. Näin hänet pelkkään pyyhkeeseen kietoutuneena. Hänen kesävaatteensa paljastavat periaatteessa silmilleni enemmän ns. paljasta pintaa. Mutta kuitenkin tilanteeseen liittyi jonkinlainen nolous. Ilmeisen molemminpuolinen. (Onneksi minulla oli housut jalassa, sain yllättävästä tilanteesta erektion. Tilanne oli vähän sama kuin alastomuuden kohdalla. Pystyn seuraamaan alastomuutta televisiosta ilman mitään erikoista. Mutta jos televisiossa on "yllätystissit" joihin en ole varautunut, niistä tulee vahvoja reaktioita. Pahoittelen jos kikkelini loukkasi. Ei ollut tarkoitus.)

1 kommentti:

Tom Kärnä kirjoitti...

Tästä tuli mieleeni, että unohdin jälleen kansainvälisen pyyhepäivän.