lauantai 4. kesäkuuta 2016

Cyclophobia

Ultraortodoksiseksi juutalaiseksi tituleerattu rabbi on kieltänyt polkupyörät. Viisi vuotta vanhempien tyttöjen ajaminen polkupyörillä on kielletty, sillä se on provokatiivista. Haredijuutalaisilla (‏חֲרֵדִי‎) onkin usein tapana irrottautua sekulaarista maailmanmenosta hyvinkin tiukasti.

Tämänlaiset kiellot voivat vaikuttaa järjettömiltä. Mutta kenties tässä onkin takana aivan rationaalinen pelko. Ehkä he pelkäsivät että maailma muuten täyttyy Soinin puhumista fillarikommunisteista. Ja siinä ei auttaisi vaikka saisi jouhimatotikkarin lohduksi.

Että kenties juutalaiset ovatkin Soinin hengessä sanomassa, että "Haastetaan fillarikommunismi, pakolliset kasvisruokapäivät, tarpeettomat kaupunkibulevardit, tuhoisat tietullit, turpeenkäytön rajoitukset, turkistarhauksen tuhoamisvimma, kotiäitien kyykyttäminen, pakkopaitafeminismi… Ja tarjotaan lohduksi jouhimatotikkari. Luonnonmukainen lohtu."

Lauserakenteen perusteella Soini on tarjoamassa jouhimatotikkareita lohduksi. Mutta olenpa itsekin vienyt kitarani korjaajalle jonka kaula on katkennut...

Ei kommentteja: