lauantai 4. kesäkuuta 2016

Kuinka Piho on huono profeetta

Jouko Piho on huono profeetta. Tämä on objektiivinen tosiasia, ainakin psykologian kannalta. Jos mietitään erinomaisen nimekkäitä profeettoja tai tulevaisuuden näkijöitä, olisi syytä ottaa enemmän mallia Nostradamuksesta. Nostradamuksen ennustukset kun olivat taiteellisesti korkealaatuisia ja sisällöltään äärimmäisen ympäripyöreitä ja ylimalkaisia. Hyvää profeettaa ennustuksineen ei voi falsifioida.

Piho sen sijaan meni tekemään ennustuksen joka on sidottavissa lähitulevaisuuteen. (Jos ennustat maailmanloppua, älä ennusta sitä ensi viikoksi koska näytät nololta päivänä maailmanlopun jälkeen.) Tältä osin Piho toimikin huonosti. Hän on esittänyt että seuraava presidentti on Jumalan valitsema. Tämä ei tietenkään tarkoita että Piho itse olisi seuraava presidentti, vaan että suomen lait tullaan seuraavan presidentin kaudella muuttamaan Jumalan tahdon mukaiseksi. Eikä presidenttiä vastaan voi olla kukaan vaikka yrittäisi.

Tässä on kuitenkin aina olemassa se riski että seuraava presidentti on jokin Tarja Halosen analogi. Itse olisin toki huvittuneempi jos seuraava presidentti olisi lähempänä jotain Pekka Haavistoa. Jos seuraava presidentti on arvoiltaan sekulaari tai homoseksuaali, Piho joutuu hyvin hankalaan tilanteeseen. Ja jos seuraava presidentti ei ole suoraan fundamentalistinen ja hänen kaudellaan Suomen lain muutokset eivät muutu voimakkaasti fundamentalistisempaan suuntaan, on Piho silti hankaluuksissa. Sillä Raamattu sanoo aivan suoraan varoitteluja vääristä profeetoista. (5.Moos.18:22) "Jos se, mitä profeetta puhuu Herran nimissä, ei toteudu, se ei ole Herran sanaa vaan väärän profeetan röyhkeää puhetta. Älkää kuulko häntä." Selvää on, että ainakaan minä en anna Pihon unohtaa tätä profetiaansa jos hän sen tekemisessä erehtyy. Sillä jos epäonnistuminen on inhimillistä niin Jumala ei erehdy. Ja profeetta on Jumalan vaikutusvallan alla. Joten aito profeetta ei ole jotain jonka epäonnistumisia voidaan käsitellä samalla tavalla kuin vaikka minun epäonnistuneita tulevaisuudenskenaarioita. Profeetta ei voi oppia virheistään. Sillä profetia on suoraa yhteyttä epäonnistumattomuuteen.

Eli jos seuraava presidentti ei olekaan kristillinen arvojohtaja vaan hänen aikanaan saadaan vaikka transsukupuolisia koskevia lakeja läpi eduskunnassa, niin Pihon olisi joko tunnustauduttava vääräksi profeetaksi. Tai sitten selitettävä että tosiasiassa juuri nämä lainmuutokset ovat sitä mitä Tosi Kristityn olisi toteltava ja seurattava. Sillä ne ovat Jumalan tahtoa. Uskoisin että Pihon olisi hankalaa lähteä kummalekaan näistä esitetyistä teistä.

Itse nyt vihjaan, että lainmuutokset viimeisen 20 vuoden ajalta eivät viittaa siihen että arvot olisivat suuressa määrin fundamentalistisoituneet. Ja SSS -hallitus on tuottanut paljon pettymyksiä jotka ovat ropisseet pois niiltä tahoilta (puolueet, yksittäiset poliitikot, lobbausryhmät..) jotka ovat yleisesti olleet kristillisen politiikanteon ystäviä. Näin ollen vihjaan että Pihon profetia on paitsi falsifioitavissa, niin se hyvin todennäköisesti falsifioituu. Pihon tulevaisuudennäkymät ovatkin toki ennenkin olleet kivikkoiset.
Profeetta on oppinut virheistään sentään sen, että hän ei enää selitä ääneen sellaisia vaihtoehtoja joissa jos hän itse saa seuraavissa vaaleissa eniten niin sitten hänestä itsestään tulisi pääministeri..

7 kommenttia:

Tom Kärnä kirjoitti...

Tämä on jakamisen arvoinen. Jouko Piho on huono profeetta. Tissit.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Oi kiitos. Tämä on kieltämättä oleellisen ytimessä.

Tom Kärnä kirjoitti...

Ennustan, että ao. jakoni tulee voimaan tänä sunnuntaina klo 8.08 ja että se tuottaa tälle merkinnällesi noin kolme lisäkäyntiä saman päivän aikana.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Kylläpä tuo kolmen lisäys tuntuukin kovasti. Pitänee lisätä vyöryä lisäämällä maininta Tapio Puolimatkasta. (Hän googlaa itseään.)

Anonyymi kirjoitti...

Saatan tuntea Jouko Pihon blogistia paremmin. Hän on yllättävän suvaitsevainen, mitä transuihin tulee. Mikäli en ihan väärin muista, hän joutui uudelleen eroon helluntaiseurakunnasta juuri siksi, että oli eri mieltä asiasta.

Esitettyyn ennusuneen en ota enempää kantaa tässä. En esimerkiksi väitä, että seuraava Suomen presidentti käyttäisi hametta. Ken elää, hän näkee.

t. Risto

Tom Kärnä kirjoitti...

Mutta tulee olemaan jännittävää nähdä, kenet Jumala on valinnut Suomen seuraavaksi presidentiksi.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Jouko Pihon tunteminen on irrelevanttia. Myös transsukulma on vähintään kohtuu irrelevantti. Minulla on ollut kohtaamis-konflikti hänen kanssaan ja tätä kautta emme ole ventovieraita. Kyse on profetioinnin argumenttirakenteesta ja siitä mitä Raamattu sanoo siitä.

Nähdäkseni Piho on hyväntahtoinen mutta ideologialtaan vaarallinen. Esimerkiksi uskoo illuminaattiin ja nefileihin tavalla joka on oppina sellaista että "ns. omasta mielestään hyvien kristittyjen" parissa minunkin läsnäollessani tuonut esiin tappouhkailuja jne. muuta aggroilua. Että jos kokee että kohde on nefili eikä tällä ole sielua, niin eihän se ole teknisesti murhakaan.

Pihon oma kanta asiaan on toki vastustava mutta irrelevantti. Kyse on opista eikä henkilöstä. Henkilöön käyminen on vain bonus joka tehdään sitten kun asiapuoli on läpikäyty. (Henkilöön käyminen on siitä hauskaa että se on tavallaan argumentaation ulkopuolista toimintaa. Jos on häijy voi tehdä hyvän argumentin ja sitten vittuilla päälle. Eikä vittuilu riko argumenttia. Kunhan sitä ei esitetä argumentin sijasta.)