tiistai 27. lokakuuta 2015

Selitys Clark Kentin silmälasien toimivuudelle

Usein supersankareja katsellessa ihmetyttää, miten naamarin pitäisi oikein toimia. On vaikeaa kuvitella että Oliver Queen onnistuisi pysymään tuntemattomana Vihreänä Nuolena huppuratkaisuillaan. Ja vitsit joissa Teräsmies ja Clark Kent vaihtavat silmälaseja ovat yleisiä.

Teräsmiehellä on kuitenkin puolellaan jotain. Jotain jota Oliver Queenilla ei ole. Nimittäin se, että teknisesti ottaen Teräsmies ei ole Clark Kentin alter ego vaan Clark Kent on Teräsmiehen alter ego. Silmälasit ovat naamari.

Suunnalla on sinänsä merkitystä että kun joku näkee Vihreän Nuolen, hän näke naamarista ja muusta että henkilö piilottelee jotain. On täysin järkevää kuvitella jokin salainen henkilöllisyys. Ihan sen takia että supersankari on naamiopelle. Teräsmieskin toki pukee alushousut päällyshousujen päälle kuten jokainen naamiosankari tietää tehdä. Mutta hän ei peitä naamaansa. Ja kun katsoo Teräsmiestä, on oikeastaan vaikeaa selittää miksi hänellä ylipäätään olisi jokin salainen identiteetti. Teräsmies kulkee avoimin kasvoin. Sellaiselta ei välttämättä lähde edes etsimään mitään salaista identiteettiä tavallisten kansalaisten joukosta.

Ja näin ollen jos joku huomaa että Clark Kent näyttää Teräsmieheltä ilman rillejä, niin se olisi korkeintaan materiaalia sille "kuin kaksi marjaa" -hömppäviihteelle. Jota kukaan ei ota tosissaan. Jos joku näyttää julkkikselta, häntä ei pidetä julkkiksena. Teräsmiehen naamiottomuus on tässä mielessä oikein näppärä naamio. Tällaisen avoimuuden avulla voi elää arkistakin aikaa jonain veroja maksavana lehtimiehenä.

Ei kommentteja: