sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Ignorointi on ikuista

Ihmiset yrittävät ignoroida toisiaan menneinä aikoina,
aikana ennen älypuhelimia
On varsin tavallista että teknologian esitetään synnyttävän epäsosiaalisuutta. Tästä hyvänä esimerkkinä on aikaisempi "pimahdukseni" joka kohdistui tähän ihmisryhmään yleisesti ja Päivi Huuhtanen-Someroon erityisesti.

Teknisesti lehtikin on
teknologiaa. Mutta pointin
kuitenkin ymmärtänette.
Erikoista onkin, että tämä suhtautuminen ja "sosiaalisuuden vaatiminen" on ollut ikuista. Ne menneet versiot on vain unohdettu. Mielestäni tämänlainen toisten mieltymysten muuttamisen vaatiminen muuten ei ole sosiaalista sanan oikeassa mielessä. Se on sellaista kommunikaatioon pakottamista jossa sekoitetaan äänekkyys ja sosiaalisuus. Ihan kuin ne ihmiset jotka eivät ota toisiaan huomioon vaan vaativat enemmänkin yleisöä jotta voivat huutaa asioitaan ja mielipiteitään. Tekisivät kuten minä ja puhuisivat yksinään! Eivät he tuollaiseen yksisuuntaiseen kommunikaatioon tarvitse toista ihmistä oikeasti sen enempää kuin masturbaatioon tarvitaan ulkopuolista apua. (Ja nimenomaan siinä mielessä että ulkopuolinen apu johtaa käsiteristiriitaan suhteessa sooloseksin määritelmään.)

Nykyään vain huomataan kaikkea mikä on ennen jäänyt huomaamatta. Epäsosiaalisten ihmisten raportointi on helppoa kun sen voi tehdä julkisesti blogissa, virtuaalitodellisuuteen. Aivan kuten Huuhtanen-Somero. (Aivan kuten ennen oli vaan kylähulluja ja nyt diagnoosimenettelyt ovat parantuneet niin että autismia diagnosoidaan enemmän. Vaikka autistien tilastollisissa määrissä ei välttämättä ole tapahtunut mitään muutosta mihinkään suuntaan.)

Ei kommentteja: