torstai 22. lokakuuta 2015

Magneettinen ateismi ja vaarallinen transgendereiden eugeniikkaan kannustava laiton haittamaahanmuutto

Keise Izuman tutkimukset saivat näkyvyyttä. Syynä oli se, että hän oli stimuloinut aivoja sähkämagneettisesti. Selviteltiin miten aivojen stimulointi tietyllä tavalla liittyy uskonnollisuuteen. ".. applying TMS to the posterior medial frontal cortex influenced a person's religious and nationalistic beliefs." Tutkimuksessa oli verrokkiryhmä joka ei reagoinut samalla tavalla joten ilmiö ei johdu placebosta "Compared with participants who received the sham treatment, those who received TMS reported a 32.8% reduction in belief in God, angels and heaven." Mielenkiintoinen yhteys oli se, että suvaitsevaisuuden ja uskonnollisuuden välillä oli negatiivinen yhteys. Näin uskonnollisuuden väheneminen joka aikaansaatiin koneella vaikutti myös siihen että ihmiset olivat suvaitsevaisempia maahanmuuttajia kohtaan. Eli kasvanut suvaitsevaisuus liittyi vähenneeseen uskonnollisuuteen ja päin vastoin. "These findings are very striking, and consistent with the idea that brain mechanisms that evolved for relatively basic threat-response functions are repurposed to also produce ideological reactions." (Tutkimus on toki luettavissa myös netissä kokonaan, ilman uutistenlukemisen tai blogikommentoinnin selaamisen tarvetta.)

On toki selvää että tämä ei kuvaa kaikkea uskonnollisuutta. Onhan aikaisemmin löydetty yhteyksiä ohimolohkoepilepsian ja uskonnollisten kokemusten välillä. Näin voidaan nähdä että uskonnollisuutta voi olla suvaitsevaistakin versiota. Mutta tämä yhteys kenties selittää sen tietyn hyvin yleisen moralistisen ja tuomitsemisintoisen uskonnon olemassaolon. Tai ainakin sen "neurologisen taustan".

Itselleni tässä uutisessa ei ollut yllättävää se moralismipuoli. Frontaalilohko on liitetty "omantunnonkysymyksiin" ja etiikkaan. Frontaalilohkon vaikutus moraalisuuteen on klassisesti tiedetty. Itselleni kiinnostava oli se, että tällä alueella olisi yhteys myös uskonnollisuuteen. (Samoin pienessä määrin kiinnostavaa on sekin että vaikka ideologinen kriittisyys usein nähdään eri asiaksi kuin rasismi, niin tosiasiassa tunteilla on suuri vaikutus siihen miten rationalisoimme maailmaa.)

Kaikkia tämänlainen asia ei innosta. Sillä tieteellisen tutkimuksen tulosten tulkinta ja merkitys aivojen toiminnan selvittämisessä ei ole kiinnostavaa jos siitä voi tehdä tarinoita. Sellaisia tarinoita joissa uskonnolliset hommaforumlaiset muutetaan magneettiaseella suvakeiksi. Uskonmies William Briggsistä  - miehestä joka pitää siitä että hänen nimensä yhteydessä käytetään lyhennettä Ph.D. koska hän on niin tieteellinen ajattelija - se, että aivojen stimulointi muuttaa asenteita on ennen kaikkea eugeniikkaa. "Basically what they’re doing is they’re trying to bring back eugenics even, in a way" Syynä on se, että hän ei ymmärrä että aivojen stimulointi ei ole geenitutkimusta. "Because they’re identifying what they say are biological constituents for belief. Therefore they’re able to test for these biological constituents." Koe joka ei etsinyt DNA:ta vaan nimenomaan haki stimuloinnin vaikutusta verrokkiryhmällä jossa ei ollut erottavana tekijänä DNA -analyysiä on siksi syy puhua tieteellisiä ja kuvitella sovelluksia "There was a story this week too.. that some employers are now asking for DNA samples, not just to detect potential medical maladies, but to look for these kind of character traits they think they have identified that make one a lesser person." Ja päävihollinenkin osataan nimetä. "The whole transgender crowd, they see their main opponent as being those of faith and so obviously they’re going to use any aggressive tactics they can to move forward that agenda". Mikä on sinänsä kiinnostavaa että suvaitsevaisuuskysymystä kartoitettiin ennen kaikkea suhteessa maahanmuuttajiin eikä transvestiitteihin. Joten agenda juuri tähän on hyvin mielenkiintoinen ja varmasti vedettävissä suoraan tutkimuksesta..

Ei kommentteja: