perjantai 12. syyskuuta 2014

Juoksuhaudoissa ei ole ateisteja - eikä heitä näytä olevan ilmavoimissakaan

Viime päivinä uutisissa on puhuttu melko paljon valanvannomisen ja armeijan yhteydestä. Niin "Dispatches from Culture Wars" kuin "Christian Post" ovat ottaneet asian esiin. Myös "IltaSanomat" kertoi tapauksesta. ; Taustalla on USA:n ilmavoimien tapaus, jossa "So help me God" -osa on tärkeä osa valaa. Ilman sitä työtä ei uusita. Tämä on sitten nostanut esiin esimerkiksi sen, että muissa aselajeissa ei vastaavaa nipottamista esiinny.

Ateistien kohdalla ei siis ole käytössä edes "Don't ask - don't tell" -suhtautuminen. Samalla löytyy kenties merkittävin selitys sille miksi vanhalla sanonnalla ateistien lokaatiosta sotarintamalla saa oleellisemman selityksensä. Se selitys taitaa olla sitä samaa sorttia jonka vuoksi tieteen kehityksen alkuaikana yliopistossa ja akatemiassa ei ollut ateisteja.

3 kommenttia:

Tom Kärnä kirjoitti...

Asiaan mitenkään liittymättä otin nyt torstaina käyttöön Postista tiistaina hakemani Jolla-puhelimen. Asensin siihen äsken Firefoxin, ja täytyy sanoa, että sun blogisi vierittyy sillä hurjan sutjakasti.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Onko tuo kohtelias kiertoilmaus sille että pieni sormensiirto niin teksti vilistää tuhat sivua myöhemmässä?

Vai viittaatko että latausajat olisivat jotenkin nopeita. Se olisi kyllä ensimmäinen kerta. Blogi tuntuu noin yleensä latautuvan varsin kauan. (Kiitos arkistointijärjestelmäni ja hakusanalistani, oletan.)

Tom Kärnä kirjoitti...

Viittasin siihen, että sormen kanssa saa olla varovainen.

Latausaikoja en ole ehtinyt hirveästi vielä tarkastella. Mutta onhan tämä Jolla sentään teknologisesti uudempaa sukupolvea kuin puolitoistavuotiaalle teknisistä vimpaimista kiinnostuneelle veljentyttärelleni jonkin ajan päästä lahjoittaa aikomani aikaisempi Android-puhelimeni (joka oli elävässä käytössäni vielä torstain alkuillasta).