torstai 22. syyskuuta 2016

Tiedetään ja eitiedetä

Timo Soini otti kantaa siihen että yksittäiset PerusSuomalaiset voivat olla ääriliikkeissä ja asia on hyvä tarkistaa. Hän tuli lausuneeksi tarkalleen ottaen "Jos niin on, asia on jonkun tutkittava. Perussuomalaiset ei hyväksy väkivallalla uhkailua. Asian selvittäminen kuuluu puoluesihteerille ja eduskuntaryhmän puheenjohtajalle." Tähän on viitattu puhdistuksena.

Tähän liittyen on sitten tullut palautetta puolueen sisältä. Sampo Terho ei hyväksy puheita. "perussuomalaisten poliitikkojen yhteyksistä ääriliikkeisiin vanhentuneina, osittain liioiteltuina ja jo aikaisemmin kumottuina väärinkäsityksinä." En tosin tiedä miten esimerkiksi Immosen yhteydet Suomen Vastarintaliikkeeseen ovat kumottuja tai liioiteltuja. (Hänen facebookpäivitystensä sisällöt jne. talteen saadut asiat ovat olleet kiinnostavaa tietoa.)

Erikoisemman teeman on valinnut Halla-aho. Hänen viestinsä oli epistemologisesti erikoinen. "En tiedä miten voidaan selvittää perussuomalaisten jäsenten järjestösidonnaisuuksia, koska järjestöjen jäsenrekisterit ovat salaisia. Sitä ei voi lakia rikkomatta tehdä" ... "Suomen Vastarintaliike on muutamasta kymmenestä taparikollisesta koostuva joukko, joka ei liity perussuomalaisiin mitenkään." Eli samanaikaisesti tiedetään ja asia ei ole selvitettävissä. Ainut sisäisesti koherentti ratkaisu olisi että Halla-aho tunnustaisi tutustuneensa laittomasti Suomen Vastarintaliikkeen jäsenrekisteriin, ja tietää tätä kautta (1) luettelon laajuuden että (2) sen keitä siinä on ja on sitten ristiintarkistanut tämän (3) niin että sillä on 0 yhteistä jäsentä PerusSuomalaisten kanssa. Tai sitten Halla-aho selittää että yhteyksiä ei voi tietää mutta ne tiedetään. Samanaikaisesti. Joka lienee varsin sisäisesti ristiriitaista.

Tosin Halla-aho on tässä asiavirheillyt. Asiakasrekisterit eivät ole julkisia. Mutta niiden käsittely ja sisältö ovat itse asiassa mahdollista vetää juridisiksi kysymyksiksi. Itse asiassa lähinnä SuPo on Halla-ahon tyylisesti itse vastuussa omista listoista ja rekistereistään. (Tietänen tämän mm. sen kautta että kauttani kulki 5 vuoden ajan äärimmäisen luottamuksellisia asiakasrekistereitä markkinatutkimuspuolella. Tätä rajoittavat monet lait. Mutta esimerkiksi viranomaiset olisivat voineet saada luvat penkoa firmamme kaikki rekisterit tarvittaessa.)

1 kommentti:

Tom Kärnä kirjoitti...

Timo Soini pesee itseään, mutta puhtaaksi ei tule milloinkaan.