torstai 22. syyskuuta 2016

Ennustan tulevaisuuteen

Ennustan, että tästä viikonlopusta on tulossa mielenkiintoinen. Ainakin jos mielenkiintoinen tarkoittaa mielenosoituksellista. Maahanmuutto keskusteluttaa. Ja sen vuoksi "Helsinkiin on odotettavissa lauantaina jännitteinen ilmapiiri, kun äärioikeistoa vastustavan mielenilmauksen rinnalle ollaan järjestämässä vastamielenosoitusta. Facebookissa Kansalaistorin rasisminvastaiseen mielenosoitukseen on ilmoittautunut torstaina jo 7 000 ihmistä. Osa maahanmuuttoa vastustavan Suomi Ensin -ryhmän jäsenistä aikoo samaan aikaan koota mielenosoittajia Kansalaistorin liepeille. Vastamielenosoitus oli torstaihin mennessä vain joitakin kymmeniä ilmoittautuneita Facebookissa. Ryhmän mukaan osallistujia on määrä kuljettaa Helsinkiin eri puolilta Suomea." ... "Peli poikki – rikotaan hiljaisuus -mielenosoitus puolestaan kokoontuu Kansalaistorille, josta kävellään kulkueena Senaatintorille kello 12–15." ... Ja se toinen puoli taas korostaa että "ensi lauantaina Helsingin Kansalaistorin kupeeseen kokoontuvat järjestävät mielenilmauksen "suomalaisvastaista rasismia" vastaan."

Tunnustan että tästä mielenosoittelusta moni on ennustellut erilaisia väkivaltateorioitaan. Ne ovat liian yksinkertaisia teorioita. Todellisuus on mutkikkaampi. Jopa viiden samanaikaisen mielenosoituksen verran.

Mutta pahempaa on luvassa. Tiedän, että samana päivänä myös "Aito Avioliitto" pitää kulkueensa. "Lauantaina 24.9 kokoontuminen Helsingin Senaatintorilla klo 13:30 Lähtö torilta klo 14:00 Kulkureitti: Aleksanterinkatu-Mannerheimintie-Kansalaistori. Kesto n. 1 tunti." Voin vaikka lyödä vetoa että "Aito Avioliitto" ottaa valokuvia kansalaistorilta. Ja kertoo viestinnässään kuvan avulla demonstroiden miten suosittu tuo juuri heidän juttunsa on ollut. Että kansa on juuri heidän takanaan tässä kohden. Tiedän tämän propagandavaltin tapahtuvan jo nyt. Tiedän että "lipsahdus" tapahtuu ja että se ei ole vahinko.

Ei kommentteja: