sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Lisämäärekampanjoinnit

Jos katsotaan maahanmuuttokritiikkiä, sen perusstrategiana on ollut pilkkominen. Se ei ole rasismia vaan maahanmuuttokriittisyyttä. Kohteeksi valitaan esimerkiksi "laittomat maahanmuuttajat".

Sitten moni vaan on laajentanut siihen että nämä erikoistapaukset koskisivatkin sitten vaikka ihan joka ikistä maahanmuuttajaa tai VOK -asukkia. Ja islamin vakaumustakaan ei tarkisteta, vaan sen sijaan aletaan katsomaan rotua ; Esimerkiksi kaikki kurdit tai syyrialaiset vain oletetaan islamisteiksi.

Kampanjointi tällä pilkkomistavalla on filosofisesti hyväksyttävä. Ja oikeastaan ainoat ongelmat ovat siinä että osa loiventaa määritelmiä kohti yleistä. Eli unohtavat että kysymys on nimenomaan niistä lisämääreistä. Kukapa sitä tykkäisi "Elintasopakolaisina tulevista ISIS -terroristi sosiaalipummi raiskareista?" Sellaisten vastustamisen voikin ajatella olevan jopa yleinen velvollisuutemme.

Toinen hyvä kampanja voisikin olla sellainen jossa vaadittaisiin rikolliset ja rasistiset perussuomalaiset kuriin. Sitähän aina voitaisiin sanoa, että tilanne ei koske konservatiiveja tai perussuomalaisia sinänsä, vaan ainoastaan rikollisia aineksia, jotka sattuvat olemaan perussuomalaisia ja vaikkapa seksuaalirikoksista tai käsilaukkuvarkauksista tuomittuja. Kukapa ei rikollisuutta vastustaisi - Paitsi rikollinen!

Tuollainen kampanja onkin taidettu kehittää.

Ei kommentteja: