keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Se pieni ero

Richard Keenan, jäi kiinni pedofiliasta. Hän on toiminut vastuullisissa tehtävissä, esimerkiksi Ohion pormestarina. Jos hän olisi ollut islaminuskoinen, asiaa olisi varmasti revitelty maahanmuuttokriittisillä sivustoilla. Koska silloin asia nähtäisiin islaminuskoisten syynä. Nyt häntä sitten reviteltiin hieman erilaisessa kontekstissa. Haluttiin nähdä yhteys hänen kristittyytensä ja pedofilian lähelle.

Ja onhan siinä toki jotain kummallista koska Keenan on monesti korostanut sitä, miten hän on kristitty "I’m a Christian" ja että tämä tarkoittaa sitä että teot puhuvat enemmän kuin suu; "Dedicating my life to Jesus has changed my life. Don’t preach it, but live it." Kaksoisstandardeissa eläminen on kuitenkin aivan validi vaihtoehto ihmisten parissa.

Kun katsotaan Keenanin selityksiä, näkee miten hän ei oikeuta tekoaan kristillisyydellä. Hänen pääargumenttinsa on se, että hän selittää tapahtumaa syyttämällä uhriaan. Nelivuotiasta kutsutaan Keenanin puheissa termillä halukas. Ja tapahtuma on muutenkin lasten vika, koska itsepä viettelivät. "...blamed the child for initiating the sex acts and described her as a “willing participant.”"

Kristillisyys taas näkyy hänen puheissaan enemmän jonain jota pitäisi katsoa lieventävänä asianhaarana. Eli häntä tulisi rangaista lievemmin koska hän on muuten hyvä ihminen. (Jos olisin häijy, voisin puhua siitä miten mielenvikaisuutta käytetään usein lieventävänä asianhaarana. Mutta tätä ei kannata ehkä tässä yhteydessä alleviivata liikaa...)

Keenan on siis henkilö joka ei kykene kantamaan vastuutaan eikä pysty myöntämään edes itselleen tekojensa pahuutta ja ennen kaikkea omaa aktiivista suhdettaan niihin. Ja tämä ei tee hänestä "tavallista kristittyä" vaan "tavallisen ihmisen". Hänen tekosensa sitten taas noin muuten eivät ole yhtä terveitä kuin tämä kiemurtelu ongelmatilanteissa...

1 kommentti:

Tom Kärnä kirjoitti...

Pedofiileilla on kerta kaikkiaan piuhat aivoissa niin paljon ristissä, että he eivät kerta kaikkiaan tajua.