torstai 18. elokuuta 2016

Tonni käteen - känni toteen!

Löin vetoa tuhannesta eurosta. Ehdot olivat hyvin simppelit. Vedon aiheena oli se, kumpi palaa ensin. Jeesus Kristus vai Godot. Jos Godot tulee ensin, uskovainen ystäväni maksaa minulle tonnin. Jos taas Jumalan Poika Jeesus Kristus palaa rankaisemaan eläviä ja kuolleita, minä maksan uskovaiselle tonnin.

Toisin sanoen löin vetoa sen puolesta että Beckettin absurdissa näytelmässä mainittu ei-koskaan-tuleva hahmo on paluultaan uskottavampi ja todennäköiemmin relevantti kuin se hahmo jonka varaan länsimainen kulttuuri on melko vahvasti sitonut tulevaisuustoivonsa, hyvät käytöstapansa, etiikkansa ja näkemyksensä tuonpuoleisesta.

Koska kyseessä ovat relevantit rahat ja haluan että rahaa virtaa runsaasti, olen kiinnostunut utelemaan että onko joku muukin halukas ottamaan osaa tämänlaisiin vedonlyönteihin?

1 kommentti:

Tom Kärnä kirjoitti...

Jos ajatellaan, että Jeesus tosiaan ajatteli nykyisen maailman olevan tulossa silloisten lähivuosien aikana loppuunsa, niin siihen nähden on todella kummallista, ettei Viimeinen tuomio ole koittanut esim. vuonna 43 jKr.