keskiviikko 19. elokuuta 2015

Toimintaa ; Tunnukseton Sotilas III

Ja "Tuntematonta Sotilasta" tehdään elokuvaksi taas. Isolla rahalla. On ihmetelty että miten tästä nyt saadaan mitään uutta. Kun ensimmäinen elokuva muistutti että Suomen kansa yhdistyi, kerrankin. Ja toinen oli sodanvastainen elokuva. Eikä oikein kelpaa sen vuoksi Itsenäisyyspäivän Viralliseksi Ohjelmaksi. Ja siksi näytetään jo nyt olevista kahdesta vain sitä ensimmäistä pääasiassa. (Vaikka sen näyttelijätkin on niiiiin wanhoja rooleihinsa ja muutenkin.)

Toki tässä uusinnassa tulee kaikenlaisia pelkoja. Ettei tule mitään "Mustaa Mannerheimia". Riskit ovat olemassa. Silti näen kolmannelle elokuvalle mahdollisuuden. Edvin Laineen versiosta on nimittäin paljon parannettavaa. Itse toki toivon että kolmas elokuva korjaisi edellisten puutteet. Olisi hienoa jos vihdoin demonstroitaisiin miten suomalainen supersotilas on esivallalle ehdottoman kuuliainen. Miten tervehenkisen kansallismielisyyden täyttämänä hänestä tulee täydellinen tappokone, kristitty tappokone. Bonuksia tulisi jos vihdoin näytettäisiin se miten Suomi nimenomaan ja ehdottomasti voitti!

Lisäksi jos olisi räjähdyksiä ja ilmassa lentäviä urheiluautoja, aurinkolaseihin pukeutunut Rokka jne. niin olisi aiheen vakavuuteen sopivan tyylikästä. (Ja aiemmissa elokuvissa kuljetusjoukkojen tärkeys on unohdettu. Miettikää mitä potentiaalia urheiluautot ja takaa-ajokohtaukset antavat elokuvalle ja sen katsomiskokemukselle!) Pidennetyt toimintakohtaukset korostaisivat Suomalaisen Sotilaan Urheutta.

Sitä kelpaisi itsenäisyyspäivänä katsoa kuin dokumenttia. (Valitettavasti ohjaajaksi ei ole valittu Michael Bayta. Jolla olisi juuri sopiva tyylitaju tekemään tämä ehdottoman tärkeä elokuva. Pahalta näyttää. PAHALTA!)

1 kommentti:

Jklak kirjoitti...

Musta olis ihan saatanallisen kiintoisaa jos tehtäisiin kolmas Tuntematon "Sotaromanin" pohjalta ja aina kun olisi näyteltyn sensuroitu kohta niin joku henkilöhahmo kelaisi filmin ennen ko kohdan alkua - kuten Funny Game:s rainassa aikanaan....

Samaten tuotaisiin esiin kuinka Kenraali Ehrnrooth 50-luvulla lyttäs koko Linnan tuntemattoman (kirjan ja leffan)