tiistai 6. tammikuuta 2015

Pieni ajatus ; Post-apokalyptisen maailman rengasnuotiolla

Monessa televisiosarjassa esitellään maailmoja joissa ollaan post-apokalyptisiä TEOTWAWKI -hengessä. Eli meidän tietämämme maailma on romahtanut. Ja yleensä nopeasti. "Falling Skies" -sarjassa tuho on älykkäiden avaruusolentojen aikaansaama. "Walking Deadissa" älyttömät zombiet ovat tehneet saman. "Revolutionissa" kaiken takana on globaali sähkökatkos. Ja niin edes päin.

Tämä on jossain määrin ajan henkeä. Eräs tuttavani jopa luokittelee ihmisiä sen mukaan että onko heillä taitoja joista olisi hyötyä nykyisen järjestelmän romahdettua. Tämänlaisia asioita on ilmoilla.

Itse otan kuitenkin chillisti. Kaikki post-dystooppinen eskatologia tuntuu yhtä omituiselta kuin futuristinen utopiointikin. Jos nykyinen järjestelmä sortuu, niin etsin jostain nuotionsytytysvälineitä ja käytettyjä autonrenkaita. Kasaan niistä nuotion jonka ääressä kerron lapsille tarinoita.

Tarinoita siitä miten planeettamme tuhoutui ja miten saastutimme, ilmastonmuutimme, ydinpommitimme tai zombifioimme maailman. Tai tuho tulikin avaruusolennoista niin että olisimme voineet lähinnä polttaa maan ilmastonmuutoksella ja kaikki olisi nykyään paremmin. Miten kukin sitten haluaakin maailmantuhonsa nauttia. Mutta miten tätä ennen oli hieno korkeakulttuuri joka pienen kauniin hetken ajan tuotti paljon voittoa osakkeenomistajille.

Ei kommentteja: