keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Veljekset?

Vuonna 1985 ilmestyi peli nimeltä "Super Mario Bros." Sen nimi viittaa veljeksiin. Mestari voisi olla Pro, mutta pelin nimessä on ehdottomasti Bro niin kuin brony. Pelissä kuitenkaan ei nähdä mitään veljeksiä. Pelissä voi pelata vain yhden näköisellä hahmolla.

Myöhempi Mario -lore voi tässä hämmentää. Jokainenhan muistaa että Mariolla on veli, Luigi. Luigi on veljeään hieman pidempi ja hieman vähemmän sosiopaattinen. Luigi on monesti myös pelastettava hahmo, jokin joka tiemmä esineellistää hänet ja tekee hänestä avuttoman aarteen korvikkeen. Mutta tämä oli ensimmäinen Mario -peli. Luigia ei ollut tuossa vaiheessa vielä kehitetty. Miksi sen nimi oli "brothers"? Siinä on vain yksi hahmo jolla on lisäelämä. Ei ole mitään kohtaa jossa viitattaisiin edes sivulauseessa että käytössä olisi useampi Mario.
Tai siis.. paitsi tuo...
Pelistä onkin nähtävissä varsin karmaiseva tulkinta. Lisäelämät eivät ole pelkkiä yrityksiä, mahdollisuuksia tehdä asioita uudestaan. Sen sijaan ne ovat nimenomaan lisäelämiä. Tämä tulkinta selittää sen, miksi peliä ei saa vain yrittää ja yrittää uudestaan. Veljekset ovat Marion identtinen tripletti. (Kenties nimikään ei ole etunimi, vaan sukunimi?)

Tämä voi johtaa surulliseen huomioon. Myöhemmin veljeksistä tunnetaan kaksi. Joten voimme päätellä että virallisen tarinan mukaan yksi veljeksistä kuolemalla kuolee. Häntä suremaan jäämme.

Ei kommentteja: