maanantai 13. lokakuuta 2014

Noitavainot ja toistuva teema

"Malleus Maleficarum" -eli "noitavasara" on saatavissa tuoreena suomenkielisenä käännöksenä. Kirjan sisällysluettelo, eli kirjan luvut, ovat mielenkiintoista luettavaa. Otan näistä mielestäni kiehtovan valikoiman.

"[I/3] Ensimmäisen osan kolmas kysymys: Olisiko oikeauskoista väittää, että inkubus- ja sukkubusdemonit saavat toimeenpannuksi sellaisia vaikutuksia, että taikojentekijöiden syntyessä ja lisääntyessä sellaiset demonit voivat luoda myös todellisia ihmisiä?
[I/4] Neljäs kysymys: Mitkä demonit harjoittavat sellaista?"

"[I/8] Kahdeksas kysymys: Voivatko noidat estää siittämisvoiman tai sukupuoliyhteyden, mikä sisältyy vahingoittavana taikuutena bullaan?
[I/9] Yhdeksäs kysymys: Voivatko noidat aiheuttaa näköharhalla [kuvitelman], kuin miehiset elimet olisivat kokonaan repäisty irti ruumiista?"

"[II/1,4] Tavasta, jolla he antautuvat inkubusdemoneille."


"[II/1,5] Yleisestä menettelytavasta, kuinka noidat panevat toimeen vahingoittavia taikojaan kirkon sakramenteilla. Ja menetelmästä ja keinoista, jolla he tavallisesti estävät siittämisvoiman tai myös [aiheuttavat] muita vahinkoja kaikille luontokappaleille, paitsi taivaankappaleille.

[II/1,6] Tavasta, jolla he ehkäisevät siittämisvoiman.
[II/1,7] Tavasta, jolla he irroittavat miehiset jäsenet."

"[II/2,1] Kirkollinen menetelmä inkubus- ja sukkubusdemoneja vastaan.

[II/2,2] Keinoja niille, joiden siittämisvoima on noiduttu."

"[II/2,4] Menetelmiä ihmisille, joilta otetaan silmänkääntötempuilla pois miehiset elimet tai joita muutetaan eläinhahmoihin."


Tuosta saanee omalta osaltaan tietää mistä tässä on kysymys. On mielenkiintoista miten katoliset selibaatit ovat intoutuneita juuri noitien tästä puolesta.

Ei kommentteja: