sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Pieni ajatus ; Seksuaali-identiteetin pysyvyydestä

"Vuoden homo" Boelius on nyt yleisesti tunnistettu "seksuaali-identiteetiltään liian nuoreksi". Hän on ikään kuin liian nuori sanomaan kantaa tähän asiaan. Tätä ajavat erityisesti kristityt joista homoseksuaalisuuteen kasvetaan ja se on jonkinlainen valinta. Ja että homous on aina jonkinlainen vaihe. (Kuten minun uskonnottomuutenikin kuulemma. Ihmiset tietävät itseäni paremmin.)

Huvittelin kuitenkin ajatuksella siitä, miten kävisi jos Boelius todellakin sitten paljastuisi heteroseksuaaliksi. Olen aivan varma siitä että siinä vaiheessa ääni muuttuisi kellossa. Nyt nämä samat fundamentalistikristityt pitäisivät palkintoa todisteena siitä että Boelius on ollut vannoutunut homo. 100% niin homo kuin ihminen voi olla. Ei mitään epäselvää homoudessa. Ja miten kristuksen ihme on hänet nyt sitten ehdottomasti korjannut. Aslan ottaisi hänet esimerkiksi eheytumisen mahdollisuudesta. Nuotta kiittäisi sitä miten asiat voisivat toimia. Pekka Reinikainen kirjoittaisi sydäntäriipaisevan kääntymiskertomuksen, koska hän rakastaa aina kristityksi kääntymistä argumentinkorvikkeena ja ratkaisuna mihin tahansa asiaan.

Vastapuoli sitten olisi kovastikin sitä mieltä että Boelius videossaan on puhunut siitä että hän on pitänyt myös joistakuista harvoista tytöistä ja että oikesti hän on ollut jonkinlainen pseudohomo tai biseksuelli joka nyt vain sitten toteuttaa vain tätä heteronormatiivista versiotaan.

Koska kysymys ei oikeasti ole mistään identiteetin pysyvyydestä vaan ideologioista. On turhaa väittää että Boelius ei olisi osana ideologista kiistaa. Ja selvää on että liberaalit ovat itse asiassa vähemmän ajamassa tässä mitään. Eniten näkyvyyttä ja kohkaavuutta asiaan ovat tuoneet paheksuneet kristityt ja muut vastaavat. Ilman heitä kukaan ei olisi kuullutkaan koko tapahtumasta. Boelius ei ollut "leimakirveellä elämänsä pilannut nuori" jos näitä linkkienjakaja-paheksujia ei olisi olemassa. Ja toisaalta elämää ei voisi pilata homo -leimalla otsassa ellei maailmassa olisi paskoja ihmisiä jotka halveksuvat, väheksyvät ja tallaavat homoja vain siksi että he ovat homoja. Nämä ihmiset ovat kiusaamisen lähde ja sen todelliset syylliset.

Ei kommentteja: