keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kuin kaksi marjaa ; (oma maa maasika ja mamu -musulmaanikka)

Ei ole tarpeen tehdä liiallisia yleistyksiä joissa menee valehtelemaan vaikka sitä että kaikki muslimit eivät ole terroristeja mutta kaikki terroristit ovat muslimeja. On silti syytä muistaa että osa muslimeista on terroristeja.

Tässä yhteydessä onkin osattu kertoa Suomenkielisestä ISIS -blogista. Asiasta kertoi Iltalehti ja Yle. Jälkimmäinen haastattelee SuPon yhdysmiehiä. Ja tässä yhteydessä muistutetaan miksi aktivismissa "yksittäinen hullu" ei ole kovin relevantti argumentti. "Hän korostaa, että Suojelupoliisin vuonna 2015 antama uhka-arvio sisältää jo myös yksittäisten toimijoiden toteuttamat iskut. Usein näiden yksittäisten toimijoiden teoissa on taustalla joko propaganda tai joku muu vastaava inspiraatio. Eli ilmiötasolla tämä on ollut uhka-arviossa tiedossa jo hyvinkin pitkään."

Itse bloginkin voi etsiä kepeällä googlailulla. Sitä seuratessa tulee hyvin erikoisia tuntemuksia. Ensinnäkin seassa on omituisuuksia kuten "Lataa PDF Totisesti kaikki ylistys kuuluu Allahille". Toisaalta sivusto on täynnä sen tyylisiä materiaaleja että mieleen tulevat tutut iskulauseet "Rajat kiinni!" -ryhmästä. Sieltä pursuaa esiin sellaisia älyn riemuvoittoisia lauseita kuin kuin "KARKOTA VIHOLLINEN VAHINGOITTAMASTA VALTIOTASI". Jos tekisi arvauskoneen lauseista joissa ei suoraan mainita Allahia tai kulttuurimarksisteja, ei kovin helposti voisi erottaa kumpi iskulause on kummasta..)

Toki Rajat kiinni! -retoriikka ei ole täysin reilu vertailu. Sillä tuossa ISIS -blogissa suomen kieli, oikeinkirjoitus ja sivistyssanaisto on tuolla muslimipuolella paremmin hallussa.. (Molemmat tahot toki koostuvat sanomisensa pääasiassa käännösmateriaaleista.)

Ehkä tämä selittää senkin miksi taannoisissa VOK -polttopulloiskuissa tuntui olevan "yksittäisiä hulluja" joilla on ollut "taustalla joko propaganda tai jokin muu vastaava inspiraatio. Ja samalla pelottelumekanismi kaatui siihen että toteutus oli tehty niin idioottimaisesti. Tässä mielessä pelkäänkin ehkä ISISiä enemmän tällä hetkellä kuin "Rajat kiinni!" -tyyppejä. Ihan kognitiivisen potentiaalin vuoksi.

1 kommentti:

Korppi on oikeus kirjoitti...

On posketonta väittää, että kaikki terroristit olisivat muslimeja. Korrektimpaa olisi todeta, että vain kaikki muslimit ovat terroristeja.