lauantai 4. helmikuuta 2017

Nössiäiset todellakin tarvitsevat suojelua?

Tapasin Venäjätä peräisin olevan tyypin. Hän oli peräisin pienestä kaupungista ja tullut maahamme taskussaan 800 euroa. ; Hänelle oli alun perin ollut luvattuna työpaikka, mutta koska hänellä ei ollut ollut jotain dokumenttia, luvattu työpaikka otti tilalle jonkin toisen. Hän ei ollut aivan varma siitä miksi ei palannut tässä vaiheessa takaisin Venäjälle.

Mutta hän jäi maahamme ja on asunut täällä muutamia vuosia. Hän on työskennellyt monissa hanttihommissa, rakennuksilla, varastoissa ja siivoamassa. Sen lisäksi hän on perustanut yrityksen joka on välttävästi kannattava. Hän elää omillaan.

Venäjällä oman yrityksen perustaminen ei olisi kuulemma onnistunut samaan malliin kuin täällä. Sillä Venäjällä rakastetaan raskasta byrokratiaa. Ja byrokratiaseinän kiertäminen onnistuu lähinnä voitelemalla asioihin jouhevuutta ns. rahalla.

Hän näkeekin Suomen ihanteellisena maana. Ja tässä mielessä hänellä oli erikoinen suhtautuminen maahanmuuttokritiikkiin. Hän näkee että maahanmuuttokriitikot ovat hyvin pikkumaisia ja heillä on surkea stressinsietokyky. ; Mieleen tulevat lähinnä ne heikkohermot jotka tiputtavat lautasen lattialle ja menettävät särkyneestä astiasta mielenrauhansa. Suomessa ei tiedetä väkivallasta, sen näkemisestä tai muista vastaavista uhista mitään. ; Suomalainen ei ole esimerkiksi tottunut kohtaamaan tai näkemään minkäänlaista väkivaltaa. Kauhea numero ja kauhistelu ja järkytys seuraa sellaisesta joka on Venäjällä monesti "vähän harvinaista mutta tavallaan aika normaalia".

Ja tässä mielessä maahanmuuttokriitikot ovatkin tavallaan naurettavia. He hukkaavat paljon potentiaaliaan. Sillä heidän sanomisiinsa voitaisiin saada paljonkin järkeä sitä kautta että Suomi on näin hyvä maa. Että kansalaisemme ovat tottuneet hyvään ja helppoon eivätkä kykene ymmärtämään tai selviämään vähänkään kovemmissa oloissa. Ja siksi vieraiden maiden marginaalisempikin riski olisi suuri ja merkittävä. Suomen säälittävä kansa tarvitsisi apua ja tukea ja vahvan suojelusysteemin joka holhoaisi heitä ja tätä kautta rajaisi pienimmätkin riskit rajan tuolle puolelle. Rakentaisi kuplan apua tarvitseville ihmisille.

Mutta ei. Suomalaiset maahanmuuttokriitikot teeskentelevät olevansa vahvoja sankareita jotka eivät mitään suojelua tarvitsisi. Uhoa riittää ja ovat olevinaan niin vapauden puolella ja byrokratiaa vastaan. Eivät näytä tajuavan että vaikka he puhuvat vihaavansa byrokratiaa niin ovat itse asiassa vaatimassa rajoituksia ja kieltoja esimerkikisi ihmisten kulkemiselle ja mielipiteistölle. ("Suvakit" ovat vaarallisia kansanpettureita jne.) Näin he luovat kuvan kuin kestäisivät maksimaalisten vapauksien konfliktit ja rajoituksettoman vallankäytön sivutuotteet. Tämä ei ole järkevää. Tunnustaisivat olevansa suojelua vaativia säälittäviä epämiehekkäitä nössiäisiä joita ovatkin. Niin jutuissaan olisi järkeä ja koherenssia.

Ei kommentteja: