sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Ulottuvuuden trigonometriaa.



Miekkailussa on tärkeää päästä osumaan toiseen siten, että toinen ei osu sinuun. Tähän asiaan auttaa trigonometrian perusasioiden ymmärtäminen. Hypotenuusa on pisin, (Koska c2=a2+b2.) Tämä tarkoittaa sitä, että kun miekankäyttäjä pitää miekkaa keskivertoisesti kädessään, lähin lyöntikohta on suhteellisen ylhäällä. Samoin on selvää, että jos joku vain lähtee suoraan lyömään jalkoihin, kannattaa tätä lyödä päähän jo hitusen aikaisemmin. Jos hän on niin lähellä että osuisi jalkoihisi, hän on niin lähellä että...



Kilven kanssa tilanne tietysti hieman mutkistuu. Bucklerin lyödessä isku ei yleensä suinkaan pysähdy, vaan se liu-uttaa miekan iskua. Iskun suunta myös taipuu. Tämä tarkoittaa sitä, että bucklerissa etuna on se, että jos joku yrittää lyödä sinua päähän, tämä isku ohjataan siten, kuin hän olisi lyömässä sinua jalkoihin. Jonka osaammekin jo ratkaista.



Kilven pitämisessä on tärkeää, että pitää sitä riittävän kaukana. Lähempänä se suojaa pienemmän alan. (Jos seisot pelin edessä ja siirtelet kilpeä sitä kohti ja itseesi päin samalla kun seisot paikallasi, kilven ympärysmitta peilissä kasvaa ja pienenee. Se peittää jo näin enemmän mitä kauempana sitä pidetään. Ero käytännössä on tätä suurempi.) Kilpi toisin sanoen vie vastustajalta arvokasta osumisetäisyyttä.

Ei kommentteja: