perjantai 1. tammikuuta 2016

Tuomoksen evonkeliumi (kalavaletarina)

1. Ja niin koitti se päivä, jona Jeesus lähti Betsaidan kaupungin lähistölle saadakseen olla siellä kaikessa rauhassa. 2. Ihmiset saivat kuitenkin tietää, missä hän oli, ja lähtivät hänen peräänsä. 3. Jeesuksen kaksitoista opetuslasta tulivat hänen luokseen ja sanoivat että ihmiset olivat nälkäisiä: 4. Ei heillä ollut enempää kuin viisi leipää ja kaksi kalaa.

5. "Antaa heidän vetää", sanoi Jeesus. 6. "Hankkikoot työpaikan, luuserit. 7. Laiskuuttaan vaan norkoilevat sosiaalietuuksia ja apua. 8. Minä olen Jumalan poika, ei minulla ole aikaa tuollaiselle. 9. On tärkeämpiäkin asioita mietittävänä. 10. Kuten verojen alentaminen ja kannattavuusloikkaaminen Portugaliin." 11. Ja niin opetuslapset tekivät niin. 12. Häätivät fanijoukot tiehensä, toisiin kaupunkeihin heidät ajoivat.

13. Myöhemmin he kaikki aterioivat yhdessä. 14. Jeesus otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa, mursi leivän ja heitti roskiin. 15. "Tänään juodaan, kaverit, kaikki Cristalia, jotta varallisuus tihkumisteorioisi ympärilleen luoden hyvyyttä ja vaurautta". 16. Ja kaikki söivät kyllikseen, ja tähteeksi jääneitä paloja kerättiin kaksitoista roskaämpärillistä.

17. Siivoojat saivat minimipalkan, tai paljon alle kun he olivat paikalla pimeästi.

Ei kommentteja: