perjantai 15. tammikuuta 2016

Tervetuloa Carabasin markiisin linnaan.

"The marquis de Carabas was not a good man, and he knew himself well enough to be perfectly certain that he was not a brave man. He had long since decided that the world, Above or Below, was a place that wished to be deceived, and, to this end, he had named himself from a lie in a fairy tale, and created himself - his clothes, his manner, his carriage - as a grand joke."
(Neil Gaiman, "Neverwhere")

Minulla on hyvin tiukka moraalinormisto. Tämä on johtanut erikoisiin palvelusten ja vastapalvelusten kehään. Jossa on paljon kunniavelkoja. Tässä mielessä muistutan jossain määrin Neil Gaimanin "Neverwhere" -kirjassa ollutta Carabasin markiisia. Hänkin teki palveluksia muille ja kuittasi kunniavelkoja aina kun se hänelle itselleen sopi. Palveluksen ottava saattaa törmätä palvelukseensa 20 vuoden kuluttua. Ja hänen on se tehtävä.

Minullakin on muutamia ihmisiä joille minulla on tämäntyylinen kunniavelka ikään kuin kykkimässä. Niitä ei ole paljoa. Mutta ne ovat hyvin suuria palveluksia. Mikä tarkoittaa sitä että olen valmis melkoisen dramaattisiinkin tekoihin. Tällä kertaa yksi niistä kuittautui. Kyseessä ei ole mitään laitonta, mutta sitäkin erikoisempaa. Tämän vuoksi blogiin saattaa mahdollisesti/todennäköisesti tulla päivityskatkos. Käsky kävi.

"-"Well, she didn't say anything about money. She just said she was going to have to owe you a favor."
The eyes flashed. "Exactly what kind of favor?"
-"A really big one," said Richard. "She said she was going to have to owe you a really big favor."
De Carabas grinned to himself, a hungry panther sighting a lost peasant child. Then he turned on Richard. "And you left her alone?" he asked."
(Neil Gaiman, "Neverwhere")

Ei kommentteja: