tiistai 9. kesäkuuta 2015

Metallin maailma

Leo Meller on hahmo joka kuuluu mielessäni 1980 -luvulle. Ja 1990 -luvun alun saatanapaniikin aikoihin. Syynä on se, että hän on vaikuttanut tuolloin. Toisaalta hän on niitä hahmoja joiden ei pitäisi vaikuttaa yhtään missään koskaan. Hän ei siinä mielessä kuulu mihinkään aikaan. On luultavaa että hänen ei kuuluisi olla osa ihmiskuntaa. Saatanapaniikin ajat olivat hupsuja.

Meller moitti rockmusiikkia. Nykyään genren paheksunta ei ole jotain jota voi ottaa kovin vakavasti. Siksi Mellerin uusin aluevaltaus on moittia metallimusiikkia. Tätäkään moitetta ei kyllä oteta vakavasti. "Inferno" levittääkin Leo Mellerin tekemää videota jotta moni metallimusiikin ystävä voisi naureskella. Tämä Mellerin moite on nykyaikaa. 2013 julkaistussa videossaan Meller esimerkiksi varoittaa "Black Sabbathin" vaaroista. Mellerin käännös on jostain joka ei ole edes 1980 -luvulta. Se ei menisi läpi käännöksenä missään.

"There's a big black shape looking up at me
He said: "I know where you ought to be"
He said: "Come with me and I'll give you desire!
First you got to burn, burn, burn in fire!"

Onkin Leo Mellerin mielestä:

"Suuri musta olento katselee minua tällä hetkellä
ja hän pilkkaa valkoista olentoa ylhäällä ja sanoo
minä naulitsen sinut uudestaan ristille
mutta tee se nopeasti
lyö tuleen tuo kirottu Jeesus!"

Käännöstä kuvaa sama kristillinen laatu kuin Mellerin maailmanlopunennustusta. Meller ennusti maailmanloppua vuodelle 2010.

Ei kommentteja: