tiistai 10. helmikuuta 2015

Rauni-Leenalle ei käynyt mitään

"Fysiikan lait eivät päde todellakaan kuulemma avaruudessa eli meidän pitää koko yliopisto-opetus opetus muuttaa."
(Rauni-Leena Luukanen-Kilde)

Iltalehti tiesi kertoa että ufologien johtava asiantuntija Rauni-Leena Luukanen-Kilde on kuollut. Toki hän on monien mielestä ollut johtava asiantuntija siinä mielessä että hän on "foliohattuineen" sen verran metallinen että häntä on voinut käyttää ukkosenjohdattimena. Mutta näin tietysti vain vertauskuvallisesti. Sillä Luukanen-Kilde on itse sanonut foliohatun kätevyydestä seuraavaa ; "Ei toimi, se on ihan höpö höpöä. Periaatteessa sillähän vain pilkataan." Mielestäni foliohattu voi olla tyylikäs ja sitä voi käyttää ulkonäöllisistä syistä. Mutta pukeutumisyksityiskohdista viis. On tietenkin ikävää että maailmassa on yksi eksentrikko vähemmän. ~ Ja nimenomaan eksentrikko Luukanen-Kilde oli. Ja tämä ei ole moite : Kaikenlaisia tieteen ulkopuolella harhailijoita on, mutta kaikki heistä eivät ansaitse eksentrikon nimeä. Suuri osa on vain ideologisteja ja paasaajia.

Hän sai julkisuutta sattumalta juuri minun syntymävuonnani 1982 kirjallaan "Kuolemaa ei ole". Kirjan sisällön voisi selittää hänen kokemallaan vakavalla auto-onnettomuudella, mutta selitys olisi anakronistinen. Tämä tapahtui v. 1985 Rovaniemellä katkaisi Rauni-Leenan aktiiviuran lääkärinä. Avaruusolennot olivat tiettävästi pelastaneet. Tai kuten Luukanen-Kilde itse ilmaisi silminnäkijän ominaisuudessaan "En olisi enää elossa ellei ET, ulkoavaruuden asukas olisi tullut toiselta dimensiolta pelastamaan henkeäni ja tyrehdyttämään pahojen sisäelinvammojen aiheuttamaa sisäistä verenvuotoa." Rauni-Leena Luukanen-Kildeltä poistettiin lääkärin oikeudet v. 1987, useiden mielestä ymmärrettävistä syistä.

Luukanen-Kilde kuitenkin kykeni jatkamaan vaihtoehtoista uraansa. Avaruusolentojen jälkeen hän intoutui salaliittoteorioista ja hän osoitti huolta mielenhallintasiruista joilla ihmisiä voitaisiin hallita. Erityisiä huolenaiheita oli "Jos olet oikeistolainen, niin sinut voidaan saada äänestämään vasemmistolaista." Joka kertoo jotain oleellista hänen maailmastaan. Tämä ura minua on kiinnostanut vähemmän koska niissä oli paljon enemmän muotivirtausten seuraamisen henkeä. Luukanen-Kilde selvästi seurasi alaansa ja reagoi salaliittoteorioissa tapahtuviin muutoksiin. Näkökulmien nappaaminen muodin mukana ei kuitenkaan ollut koskaan kaikki. Luukanen-Kildeen asenteista huomattavin on se, että hän ei rakentanut instituutioita tai tukenut niitä. Hän oli yleensä pienten puolella. Tässä suhteessa hän päihitti hyvin monta ihmistä.

Tämä teki hänestä silmissäni vähemmän eksentrikon, mikä ei ollut kaunis asia. Mutta toisaalta Luukanen-Kilde on jäänyt mieleeni huumorintajuisena ja optimistisena ihmisenä. Tosin hänen optimisminsa ja toivonsa on luonteeltaan hyvin erikoista. Muistan miten eräällä luennolla häneltä kysyttiin että mitä tehdä kun hänen kertomansa uhat ahdistavat. Luukanen-Kilde oli kuitenkin itse asiassa hämillään. Eli hieman kuten monet kristilliset eskatologit jotka puhuvat maailmanlopusta siksi että ihmisillä olisi toivoa. Tämä huomioiden Luukanen-Kildeen ainut vakava rike minun silmissäni on se, että hän vastusti illuminatia.

Kiinnostavinta hänessä olikin se, miten kaikki halusivat puhua hänelle. Avaruusolennot. Sekä nimettömät amerikkalaiset lähteet ja upseerit jotka paljastivat suullisesti hänelle henkilökohtaisesti monia asioita. Juuri sellaisella tavalla jossa tarinoita on vaikeaa varmistaa tai todentaa. Juuri tämänlaatuinen piilossa tapahtuva kommunikatiivisuus oli Luukanen-Kildeen karisman ydintä.

Toivon kuitenkin että Rauni-Leena oli oikeassa ja että kuolemaa ei ole. Luulen että asiat ovat toisin. Joku voisi sanoa että ivaan, mutta en voi. Ylenkatse hassuille ja erilaisille ihmisille on helppoa. Ja tätä Luukanen-Kilde olisi paheksunut. Eikä hän itse alentunut tälle tasolle. Ja väitän että ei pelkästään sen vuoksi että hänellä ei tavallaan ollut oikein varaa tai kompetenssia toimia muutenkaan.

Ja niin kaikki oleellinen on sanottu. Nostan foliohattuani Luukanen-Kildelle. Ja mikäli hän on tuolla jossain, hän saattaa napata minut mukaansa avaruusalukselle. Pääsen sillä sitten katselemaan paikan päälle sitä miten avaruudessa ei ole fysiikkaa.

1 kommentti:

Tom Kärnä kirjoitti...

Itsellänikin nyt hieman silmät kostuivat, kun luin tätä.

...Haluaisin päästä matkaamaan samalle planeetalle, jolla Elvis esiintyy Kuninkaan pubissa.