tiistai 2. helmikuuta 2016

Voi Ein Voima

YLE on tuottanut videon jonka tarkoituksena on ehkäistä seksuaalista häirintää kadulla. Se luottaa hyvin vahvasti "EI" -sanan voimaan. Ja jossain määrin käsilaukkuunkin. Luulen että video on tehty sen verran pienellä budjetilla, että moitteet siitä että verorahoja olisi jotenkin oleellisesti tuhlattu on huvittavaa. Mutta ei yhtä huvittava kuin itse filmi.

On tavallaan kiinnostavaa miettiä asiaa siltä kannalta, että elämme kulttuurissa jossa seksuaalisen väkivallan uhkaa on pidetty relevanttina. Tässä teemassa vastakkain on ollut ajatus siitä että maahanmuuttajat raiskaavat. Että lääppimiskampanja jonka mukaan seksuaalinen häirintä on aina ollut relevantti osa naisen elämää Suomessa.

Tämä video kuitenkin tuntuu elävän maailmassa jossa ihmiset tottelevat kieltoja. Eli kourija poistuu kieltämällä. Jos tässä keinoissa olisi maan naisten kokeman seksuaalisen häirinnän tila niin sitten meillä ei olisi mitään relevanttia seksuaalista häirintää. Itse tosin olen tietääkseni saanut kerran Järvenpäässä lievästi turpaani siitä että vaaleahipiäinen aikuinen mies häiriköi naista ja sanoin tälle että ei naista kiinnosta. Koin intervention tarpeelliseksi sillä kieltäminen ja siirtyminen syrjemmälle ei estänyt tätä raiskausta lievempää humalaista kourimisintoa. Tämän seurauksena minut mm. nostettiin seinälle ja muuta melko harmitonta mutta kohdalle osuessaan pelottavaa.

Uskoisinkin että YLE elää vihjeettömässä maailmassa. Joka on sattumalta se sama vihjeetön maailma joksi moni maahanmuuttokriittinen näyttää kokevan maahanmuuttajattoman Suomen. Seksuaalirikosten uhrit sen sijaan voivat tiedostaa että huutaminen ja kieltäminen ei usein pysäytä tekoa. Ja raiskaajat voivat olla parempia tappelijoitakin.

Itse olen voimankäytön kannattaja.

Ei kommentteja: