maanantai 13. heinäkuuta 2015

Teippaa-liimaa-leikkaa -esikoulua aikuisille


Ostin vähän aikaa sitten messerin? Se tuli "terävänä", joka tarkoittaa sitä että olen joutunut hioskelemaan sitä paremmaksi. Siinä oli teoriassa terä. Mutta ei mitään mainittavaa. Sen metalli on ollut erinomaisen laadukasta eli teräosiltaan kovaa. Joten käsipelillä pikku hiljaa riipien olen onnistunut saamaan sen hiomakivellä käsiteltyä välttäväksi. Se ei vieläkään ole terävä sanan vahvassa mielessä. Mutta nyt siinä on kuitenkin jotain jota jo kehtaa kutsua teräksi. Varmistin tämän leikkelemällä mehutölkkejä. Kikkailin jonkin aikaa ulkona vedellä täytetyillä tölkeillä ja se sujui melko hyvin.

Videoin kuitenkin muutaman tölkin tuhoamisen sisätiloissa ja niiden kohdalla käytin pestyjä mutta tyhjiä tölkkejä. Koska mehupurkeissa on korkki, ne saa vesitiiviiksi ja ilmatiiviiksi. Kuitenkin neste on puristumatonta ja ilma ei, joten sisätiloissa viiltely oli hieman vaikeampaa. Lopputulos ei ole videolla kovin kiinnostava tai dramaattinen. Mutta on tavallaan palkitsevaa että vaikka se oli urakalla jeeusteipattu alustaansa, se riipiytyi irti pohjasta. Ja silti tölkki oli lähes halki (kuva ohessa), vain jeesusteipin riekale ja osa kulmasta piti tölkin kasassa.

Ääni ilmalla täytetyissä tölkeissä erikoinen ja erilainen kuin nestettä täynnä olevilla tölkeillä. (Ja se sotkee aika tavalla vähemmän.) Pamauksessa on jotain miehekästä, Kari Grandi -miehekästä. Pistolla ei ole yhtä miehekästä atmosfääriä. (Ei ainakaan jos lyöskentelee ohi, kuten minä tuossa ihan videollakin, mutta on hyvä olla rehellinen epäonnistumisissakin.) Pistoa itse asiassa tuskin edes tuntee kun se menee tölkistä läpi.

Ei kommentteja: