perjantai 10. heinäkuuta 2015

Pieni huomio kristinuskosta

Kristinuskoa katsoessa on jännittävää kiinnittää huomiota siihen mihin kysymyksiin heillä on tarkat kannanotot ja mihin ei. On hämmentävää miten kristinoppi ei tarjoa vastauksia juuri mihinkään, edes yksinkertaisiin asioihin.

Esimerkiksi onnettomuuksien jälkeen voidaan huomata miten kristityt eivät tarjoa selityksiä miksi yksi kuolee ja toinen ei. Miten tällä on merkitystä. He jäävät muutoinkin suu pyöreänä eksistentiaalisia ongelmia tarjoavissa kysymyksissä. Kristityt eivät tarjoa niihin vastauksia. Ja silloin harvoin kuin tarjoavat, ovat keskenään täysin erimielisiä eikä niistä synny vakiintuneita vastauksia edes yhden oppisuunnan sisälle.

Ainoat vastaukset mitä kristityillä on tarjota, niin ovat aikoinaan luotu antamaan vastauksia kilpailevien uskontojen opetuksille. Ollaan kilpailu harhaoppia ja reagoitu niihin. On selityksiä miksi jokin tietty kuolemanjälkeismalli on kristityistä harhaoppia. Nämä ovat hallinnassa mutta oman uskonnon syvyyden ja oppien itsenäinen kehittäminen muilta osin on jäänyt vajaaksi.

Tämä omalta osaltaan kertoo siitä että ihmiset eivät oikeasti kaipaa selityksiä ja ymmärrystä. Uskonto on tärkeä erityisesti vihollisia vastaan. Mitäpä sitä suotta ottamaan kantaa kun uskonto leviää ilmankin.

Ei kommentteja: