maanantai 27. huhtikuuta 2015

Mitä botnaajat opettavat historiasta?

Katsoin botnaamista. Se onkin hauskaa seurattavaa. Siinä on vauhtia ja mäiskintää. Ottelut kestävät melko paljon ja vaatii varmasti rohkeutta kestää sitä. Lisäksi se, että röykyttää ja tulee röykytetyksi historiallisissa panssareissa vaatii taatusti hyvää kuntoa.

Laji näyttää olevan hyvin varustekeskeinen. Varusteisiin kuluu paljon varoja. Haarniskat, toisin kuin miekat, vaativat usein ja helposti kustomointia niin että massaostot ovat haasteellisempia. Miekkoja voi tusinatuottaa, panssareihin on syytä jättää modifiointitilaa. Se ei ole "taistelua", saati "historiallista taistelua" ja siksi HEMA -piireissä botnaajiin katsotaan joskus hieman karsaasti.

Nähdäkseni botnaajat kuidenkin demonstroivat yhden asian joka on aivan oikeasti opetus joka koskee myös historiallista miekkailua. He nimittäin demonstroivat että haarniskat toimivat. Kun pelkällä hakkaamisen riemulla ei voi voittaa panssaroitua vihollista, on joillakuilla varmasti motivaatiota opetella niitä historiallisiin aineistoihin tallentuneita tekniikoita joilla vastustajan panssari ei ole este vaan hidaste.

Ei kommentteja: