sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Eksistentiaalinen todiste uskonnon ehdottomasta tapeellisuudesta

Koska maailma näyttää usein sellaiselta että meillä olisi hyvinkin tarvetta pahan ongelman esiin nostamiselle, on uskonto äärimmäisen tärkeää ihmisen mielenterveydelle ja hyvinvoinnille.

Kun ihmiselle käy onnettomuus, hän epäonnistuu tai hän vaikkapa potkaisee varpaallaan pöydänkulmaan, on äärimmäisen hyödyllistä että tarjolla on syvä ajatus jota rienata.

Mitäpä olisikaan vasaralla peukaloon lyöminen ilman että saa perään huutaa "Perkelettä"? Mitäpä olisikaan täydellinen tampiointi ja hävettävä idiotisointi jollain hävettävällä typeryyden tasolla ilman että tämän tiedostamista ei voisi täydentää sanomalla "Darwinismi on uskonto"?
Tämän näkökulman jälkeen kukaan tuskin ateisti voi katsoa uskontoa samoin halveksivin silmin kuin ennen. Syvällä sydämessään he kaikki tietävät että tämä on totta. Erimielinen kritiikki johtuu siitä että he provosoituvat koska asia on herkkä. Ja se on herkkä koska se on tosi. Hiljaisuus taas on myöntymisen merkki.

1 kommentti:

Johanna kirjoitti...

Hei,

Olen Johanna ja toimin freelancerina online- mediatoimistolle.
Katselin sivustoasi ja ajattelin kysyä olisitko kiinnostunut kirjoittamaan sivuillesi blogikirjoituksen kiinteää korvausta vastaan.

Jos yhteistoiminta kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse, niin kerron mielelläni lisää.
Jos sivulla on muitakin sivustoja, voit halutessasi antaa myös näiden sivujen osoitteet, niin voisin tutustua niihinkin.

Odotan innolla pikaista yhteydenottoanne.

Ystävällisin terveisin
Johanna
johanna.pellavainen@gmail.com