sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Big Pharma -rokotedenialismin typeryys.

Rokotteet ovat ns. ennaltaehkäisevää sairaanhoitoa. Se on prosessi jossa hoidetaan ei-sairasta ihmistä jotta tämä ei sairastuisi. Tämä on yleensä ottaen jotain joka kaikkialla yhteiskunnassa on halvempaa kuin ongelmien hoitaminen sitten kun ongelma on räjähtänyt käsiin. Rokotteet ovat siis yhteiskunnan tasolla säästöä mutta lääketehtaiden lääkemyyntikulujen kannalta ne estävät isojen tulojen paukahtamista.

Rokotusohjelman mukaisiin rokotteisiin kuluu Suomessa vuodessa vaihtelevasti. Puhutaan 10 - 20 miljoonan euron määristä. Tämä on yhtä henkilöä kohden melkoisen vähän. Pisimpään rokotusohjelmassa olleet lääkkeet ovat annoshinnaltaan joitakin senttejä. Ja kun rokotteita ei oteta joka vuosi, voi tästä päätellä jo sinällään, että Suomalaisia rokottamalla ei ole kovin merkittävää taloudellista pottia, ei oikein edes yhdelle taholle jaettavaksi. Suomi ei riitä megayritykselle, eikä oikein edes suuryritykselle.

Kunnon salaliittoteoreetikko-denialisti ei siksi puhuisi lääketehtaiden ahneudesta. Rokotteiden hinnan sijaan tulisi tiedostaa se, että rokotteet eivät voi olla tulonlähdeteoriana missään vähänkään täysjärkisessä salaliittoteoriassa. Siksi rokotekriittisen tuleekin korostaa lääketehtaiden ahneutta teorioin joissa rokotukset ovat suoraan myrkkyä tai jotain joka synnyttää epidemioita. Koska ihmisiä kuolee rokotteisiin todella vähän, tämä teoria on tietenkin sekin tosiasioiden valossa tyhmä.

Tarkemmin miettien kaikki Big Pharma -keskeiset rokotedenialistiset näkemykset ovatkin hölmöjä. There is no way around that. Big Pharma -paha lääketeollisuus-rokotekriittisyysteorioinnissa mainitut teoriat toimivat täydellisesti ... kunhan vaan ensin muutetaan ympäröivää todellisuutta oleellisesti erilaiseksi kuin se mitä voidaan omin silmin ja korvin havaita. Ja tämän tiedostamiseksi ei edes tarvitse paneutua pätkääkään lääketieteellisyyteen. Asian voi varmistaa arkisemmista tosiasioista joiden syy-seurausketjut eivät vaadi kaksoissokkokokeita.

2 kommenttia:

jokutyyppi19 kirjoitti...

Ehkä Big Pharma onkin rokotedenialismin takana, koska lääkkeet tuottavat enemmän rahaa kuin rokotteet.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen kirjoitti...

Jos haluaa salaliittoja rakentaa niin tuo antamasi on oikein hedelmällinen.