keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Ympäri käymisestä

Pidän kostamisesta. Toisaalta kultainen sääntö on sellaista pehmohötöä joka jossain määrin miltei viehättää kaltaistani kaameaa suvakkiapinaa. Nämä kaksi on onneksi helppoa yhdistää. Kohtele ihmisiä kuin he olisivat toimineet kuten he tahtovat itseään kohdeltavan. Ja tahtoisit olla heille ystävällinen.

Tätä kautta on helppoa rakentaa minusta ihan reiluja järjestelmiä. Esimerkiksi ihmiset jotka piiskasivat lapsiaan koska katsoivat että vitsa parantaa käytöstapoja joutuisivat sitten vanhana tilanteeseen jossa pahatapaisuus (mukaanlukien potalle menossa epäonnistuminen) palkittaisiin vanhanaikaisella selkäsaunalla. Ja jos nämä ihmiset olisivat joskus tarttuneet vyön solkipäähän niin sitten heitä piiskattaisiin tällä. Koska tietenkin heitä olisi iloa ja hyvyys opettaa ja kasvattaa rakkaudessa. Valittamisesta tehtäisiin tietenkin kurittomuutta. (Itse asiassa tästä pitäisi tehdä lakisääteistä.=)

Samoin jos on arvostanut sähköterapiaa homoseksuaaliuden eheyttämiseksi tulisi hänen aamu aloittaman pallit autonpatterissa. (Sanotaan vaikka puoli tuntia näin alkuun ja jos tehoja ei näy niin lisätään aikaa.) Puhumattakaan näkemyksistä jotka ovat koskeneet mielenterveyshoitoja. ; Mukaan voitaisiin liittää myös ne jotka ovat kannattaneet näitä käytänteitä ja ajaneet niitä poliittisessa keskustelussa. Näin esimerkiksi lasten piiskaamista ajanut lapseton joutuisi silti kohtaamaan koivuniemen herran tanssin pieksämäellään, kenties jopa joka päivä. (Ahh, voin jo kuvitella miten käytöstavat tästä parantuvat!=

Tällä hetkellä maailma näyttäisi todella karmealta. Vanhusten kohtelu olisi yllättävän monesti melkoisen älytöntä. Ihmisoikeuspuolen ihmiset olisivat - minusta ihan syyttä suotta - huolissaan ja valittaisivat asioista. Suomessa 1918 sodan hirmuteot, kasvatuspolitiikka, yhteiskuntaan liittynyt eugeniikkaprojekti ja vastaavat tuottaisivat aika karua jälkeä.

Toisaalta kun nykyajan konservatiivit ja liberaalit olisivat vanhoja, heille vittuiltaisiin internetissä. He eivät ehkä saisi mennä naimisiin. Itse asiassa eläkepäivät näyttäisivät ihan samalta kuin moderni elämänmeno. ; Toki seassa olisi ihmisiä joista ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille ja joista kastrointi on näpsäkkä keino hoitaa tiettyjen kansanosien lisääntymisasioita. Mutta he kuolisivat aika nopeasti. Tässä järjestelmässä ei ole oikeastaan mitään muuta vikaa kuin se, että minä en sen toteutuessa olisi ähättämässä vallitsevan tilanteen reiluudelle. Siinä minulle itsellenikin kävisi aika huonosti.

Ei kommentteja: