lauantai 28. toukokuuta 2016

Naiset naisten ympärileikkausten puolesta.

Facebookissa on ryhmä nimeltä "Islamic Female Circumcision". Sen fokus on melko selvä Ryhmä on kuvannut ihanteensa seuraavalla tavalla. "Our aim is to clear misconceptions of the Islamic practice of female circumcision and counter misinformation against it." Kuvaus on tiivis ja vaikuttaa hyveelliseltä. Samaa puhuu myös ryhmä muutoinkin. Sen kuvastossa on hymyileviä islamilaisia naisia. Yleensä keskenään. Lähtökohtana ei ole miesdominanssi vaan se, että modernissa maailmassa rakastava ja hyveellinen ja nuorekas iloinen islamilainen nainen hyväksyy ympärileikkauksen.

"Clear misconseptions"?
"Counter misinformation"?
Sivuston ideaalina on tukea naisten ympärileikkausta. Ja siinä sivussa miehenkin ympärileikkausta. Miehen ja naisen ympärileikkaus on jotain jota tekee jos rakastaa eikä halua partnerilleen syöpää jne. Monia asioita opettavat teepussiaforismeilta näyttävät kuvat. Kuvat joissa ei korostu Allahin viha. Tämä on sitä pehmohöpömainontaa joka iskee länsimaisiinkin ihmisiin. Vain aihe on meille poikkeava. Rokotteiden vastustamisen tai homeopatian puolustamisen sijaan ajetaan ympärileikkausta tarpeellisena. Niin tarpeellisena että jos sivusto olisi oikeassa niin ympärileikkaus olisi lähestulkoon jokaisen järkevän ihmisen velvollisuus.

Jos islamista tulee mieleen jihad ja päänkatkonta niin kannattaa tutustua tähän "mammaryhmään". Mieleen tulee paikoin esimerkiksi rokotehysteria ja vaihtoehtohoidot enemmän kuin fundamentalistiryhmät tai maahanmuuttokriittiset vihasivustot. Itse asiassa ryhmää ei voi oikein nähdä aggressiivisena. Hössöttävänä ja hyysäävänä sitäkin vahvemmin. Tämä ei tietenkään yllätä kun tiedostaa että facebook on modernia mediaa. Ja ihmiset harvoin ovat ideologiaan täysin aivopestyjä ja ideologiaansa täysin tottelevia. (Jopa parhaansa yrittävät uudelleensyntyneet kristityt tekevät syntiä vaikka saavat kuulemma supernaturaaleja apuja kaikkivaltiaalta Jumalalta)

Itse asiassa ryhmän asenne ja ilmapiiri on sellainen että se tuo mieleen länsimaisen vaihtoehtohoitokulttuurin hyvinkin vahvasti. Jos ette muuten usko niin katsokaa alla olevaa teepussiaforismikuvaa...

Toinen mainittava asia ryhmässä on se, että siellä on hämmentävä määrä valkoihoisia keski-ikäisiä kristittyjä miehiä jotka kommentoivat ennen kaikkea siihen että minkälainen ympärileikkaus on ja ei ole "islamin mukaista". Tässä ei hämmentävästi täsmennetä mistä islamin suuntauksesta puhutaan. Mutta toisaalta he ovat niitä jotka näyttävät kovasti puhuvan myös kristillisyydestä monoliittina jossa ei ole miljoona dogmaattista ties mistä erimielisyyttä pumppaavia lahkoja...

Ei kommentteja: