keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Toivottavasti en kuole kuten Elvis (paskalla housut kintuissa)

On erikoista, että kummituksilla on vaatteet. Niillä kuitenkin on. Mutta ei mitä tahansa vaatteita. Kummitukset pukeutuvat sen ajan vaatteisiin jona ovat eläneet. Todennäköisesti niihin vaatteisiin jotka heillä oli kuollessaan.

Kuolinhetki näyttää muutenkin olevan tärkeää. Kummitukset näyttävät päättömiltä jos heidät on dekapitoitu. Ja joskus kummitukset ovat pelkkiä päitä. Metafysiikka ei tässä ole kovin konsistenttia. Persoonallisuuden, ihmisyyden ja sielullisuuden filosofeja kiinnostaa varmasti se, että voiko ihminen jakautua kahteen kummitukseen, joista toinen on päätön ruumis ja toinen ruumiiton pää. Vai miten tämä prosessi oikein menee. Joten myös vaatteiden kohdalla tämä on varmasti hyvä pohjateoria.

Miksi ties millä harmailla rouvilla nähdään viktoriaanisia asuja 1700 -luvulla? Koska ne ovat kuolleet 1700 -luvulla on triviaali oikeaoppinen vastaus. Mutta tärkeämpi kysymys on se, että missä ihmeessä ovat luolamieskummitukset? Olisi arkeologeille ja historiantutkijoillekin hyödyllistä nähdä suoraan minkälaisia vaatteita ja miten vaatekappaleita käytettiin.

Kenties kreationistit olivat oikeassa. Maailma ei ole kuin muutaman tuhat vuotta vanha ja suuri osa luolamiesasioista on evolutionistien metkuja. Kummitusten olemus onkin kenties oleellinen ja ylenkatsottu todiste kreationismille? Tätä se naturalismiin jämähtäminen teettää!

Ei kommentteja: