maanantai 9. tammikuuta 2017

Kaikki muslimit eivät ole terroristeja mutta joskus yli puolet terrorismista pidätetyistä ovat muslimeita

Teuvo Hakkarainen joutui vaikeuksiin sanottuaan sellaisia iskulauseita kuin "Kaikki muslimit eivät ole terroristeja mutta kaikki terroristit ovat muslimeita." Olen kuullut samanlaisia iskulauseita itsekin. Ja väitettä on pidetty totena jopa sen jälkeen kun tarjolla on ollut tilastoja jotka sanovat suoraan jotain aivan muuta.

Tilastoja on helppo esitellä ; Europol on pitänyt julkisia tilastoja terrorismista jo aika kauan. (Vuosi 2006 on ensimmäinen vuosi joka on tilastoitu ja julkisesti tarkasteltavana.) "EU Terrorism Situation & Trend Report TE-SAT" on hyvä paikka hakea terrorismia koskevaa tietoa. Esimerkiksi sellaista tietoa, että separataistinen terrorismi - jota on vaikeaa liittää islamismiin - on ollut pitkään ehdottomasti yleisin terrorismin muoto.

Mukavasti kotisohvalla istuen tiedoista voi myös tehdä excel -kaavioita ja tehdä niistä kuvia. Ja koska meitä ei tietenkään kiinnosta separatismi vaan muslimiterrorismi - koska se kaikkia nykyään kiinnostaa - niin voidaan sitten ottaa esiin tähän liittyvät luvut joka vuodelta ja tehdä niistä seuraava kuvaaja;
Ja koska tämä ei välttämättä kerro riittävästi, voidaan lisäksi ottaa modifioitu pätkä sellaisesta joka tuottaa kaikista maahanmuuttokriittisten kannalta miellyttäviä lukusuhteita. Ja laittaa tähän lisäviiva joka näyttää sen missä menee puolet terrorismista. Koska vaikka moni maahanmuuttokriitikko laittaa "kaikki terroristit" kovin korkeaksi tavoitteeksi, riittää monille varmasti puoletkin.

1 kommentti:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

https://europolterrorism.wordpress.com/2016/07/22/terrorismi-eun-alueella-vuonna-2015/

Tilastoista voidaan kaivaa erilaisia mittareita ja tehdä erilaisia rajauksia. Blogisti on rajannut maailmansa Europolin alueelle, niin olen minäkin.

Tilastoihin voi myös kätkeytyä erilaisia ansoja. Kysyn vain, miten blogisti on tilastoihinsa ottanut Ison-Britannian muslimiterroristit vuodelta 2015?

Osa Europolin listaamasta separatistisesta terrorismista on muuten muslimien harjoittamaa, esim. PKK:n toiminta. Pääsääntöisesti separatistinen, vasemmistolainen ja oikeistolainen terrorismi on kuitenkin vähemmän ihmishenkiä vievää, sanoisin B-tason terrorismia. Islamin innoitamassa terrorismissa näyttäisi materiaalivahinkojen aiheuttaminen olevan toissijaista, ensisijaisesti pyritään uhraamaan ihmisiä.

Se tietenkin on selvää, etteivät kaikki muslimit ole terroristeja. Tämähän kansanedustaja Hakkarainenkin totesi. Eurpolin tilastotkin riitävät sitten kertomaan, etteivät kaikki terroristitkaan ole muslimeja.