tiistai 24. lokakuuta 2017

Koska Hitler

Moni ajattelee että hirmuhallitsijan tuhoaminen jo lapsena ennaltaehkäisi paljon pahaa. Ajatuksesta suosituin on mennä ajassa taaksepäin ja tappaa Hitler ennen kuin hän nousee valtaan. Tästä puhutaan paljon, mutta asiasta tehdään puheeseen nähden hämmentävän vähän novelleja ja elokuvia.

Ajatus aikamatkustuksesta taipuisi hienoksi elokuvaksi. Etenkin jos Hitlerin surman jälkeen vauvansurmasta tulisikin kohistu skandaali. Ja aikamatkustusta prototyyppinä tuottavat yrittäisivät kokeilla muuttaa sitä. Ja lähettäisivät ajassa taaksepäin tyypin estämään Hitlerin surmaamista. Tämä olisi siitä ainutlaatuinen aikamatkustuselokuva, että siinä ei olisi mitään paradoksia.

Tästä saa hienoja arviointilauseita ja mainoslauseita elokuvan markkinointiin. "Olemme kliseinen. Vähän kuin Looper. Mutta parempi. Koska Hitler".

Ja se voisi ollakin sen nimi. "Koska Hitler".

2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Command and Conquer Red Alert - pelissä oli juuri tämä idea. Albert Einstein poisti Adolf Hitlerin ennen tämän poliitikkouraa tästä maailmasta/ajasta. Koska merkittävää vastavoimaa ei ollut, Josif Stalin hyökkäsi valloittamaan länsieurooppaa. Melko realistista (lukuunottamatta sitä, että joku siirretään toiseen ulottuvuuteen kädenpuristuksella).

Tom Kärnä kirjoitti...

Pelasin itsekin ennen Red Alertia. Nykyään en pelaa juuri mitään koskaan. En edes The Battle for Wesnothia.

Mutta itseäni on kiinnostanut myös suuresti ajatus asiain tilan laittamisesta kuntoon aikakoneen avulla. Mutta siinä on mielestäni kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on se, että korjattavaa riittäisi varsin pitkäksi aikaa. Ja toiseksi, luultavasti mikä tahansa puuttuminen menneisyyteen muuttaisi nykyisyyden, mikä sitten estäisi aikamatkaajan syntymisen sellaisena kuin hän oli aikamatkalle lähtenyt.

Ja kolmanneksi sanoisin, että asioiden korjaaminen aikamatkailun avulla, jos se periaatteessa olisi mahdollista, olisi pitemmällä tähtäimellä oikeastaan lajin biologian jalostusta. Sama juttu kuin jos kaikkivaltias Jumala tökkäisi kirveellä aina raiskaajaa kesken teon.