Sosiaalipsykologi Antti Eskola on kuvannut sitä miten ennen paheksuttiin lapsia ja nuoria, jotka lukivat kirjoja sen sijaan, että olisivat juoksenneleet punaposkisina ulokona. Lukemisen sanottiin johtavan kalpeuteen ja sairastumiseen. 1980 -luvulla pelättiin vidiootteja jotka turmelivat mielensä katsomalla passivoivasti videoita ja televisiota. Nykyään pelätään tietokonenörttejä.
Kulttuurin tuho odottaa aina näiden ihmisryhmien takana. Kansakunnan fyysinen terveys ja intellektelli omaisuus rapistuu näiden kautta. Pelätään aivojen ja terveen järjen ja kulttuurin tuhoa ja kunnon rapistumista ja tämän seuraukseksi nähdään, ei enempi ja vähempi, kuin yhteiskuntaa ylläpitävien tukirakenteiden romahtaminen. Ja jostain erikoisesta syystä tiede ja taide tuntuu samanaikaisesti edistyvän nimenomaan sisäilijöiden toimesta.
4 kommenttia:
Naulan kantaan.
Naulan kantaan, miekkonen!
Palautteestanne en voi sanoa muuta kuin lainata filosofi Jenna Jamesonia ; "Aah, Oh yeah, give it to me!"
Ja pöh. Lapsia on ja paheksutaan edelleen aina, mitä he tekevätkään. Ja helppo on nähdä miksi on näin. Kesiki-ikäiset on taasen vapautettu vaikka leikkimään kuin lapset. Jos niin haluavat...
Lähetä kommentti